Debatbog udgivet i serien Radikalfilosofi, der vil gøre op med "den trætte og kyniske konsensus", som, udgiverne mener, præger tankegangen i den udviklede verden. Bogen henvender sig til læsere, der som forfatteren stiller spørgsmålstegn ved nytten af senkapitalismens rådgiverkultur, hvor tv-programmer, eksperter, coaches, terapeuter og andet godtfolk vil hjælpe os alle med at træffe de rigtige valg.
Det moderne menneske står overfor flere og flere valgmuligheder, lige fra morgenmadsprodukter, over boligindretning, karrierevalg til valget af livsledsager. Et valg med en indbygget angstprovokerende mulighed for at vælge forkert. Allerede danske Kierkegaard påpegede den tætte forbindelse mellem angst og valg. Det er den slovenske filosof og sociologs første bog på dansk og med udgangspunkt i mange forskellige eksempler fra fx populærkulturen, artikler og bøger viser hun, at valgets ideologi kan resultere i følelsen af skam og utilstrækkelighed, som fx i Sophies valg af Styron. Bogen, som har et vist akademisk præg, har en fin indledning og konklusion og er tilgængelig for de fleste interesserede.
Anden relevant litteratur er Valgfrihedens tyranni af Schwartz og At realisere sig selv af Peter Thielst. Også klassiske værker om eksistentialisme af Kierkegaard og Sartre inddrages.
Debatbog som påviser, at valgfrihed i den vestlige verden kan skabe ængstelse og følelsen af skam og utilstrækkelighed. Anskaffes på baggrund af erfaringer med øvrige titler i serien.