I Londons selskabsliv fascineres unge Aubrey af kvindeforføreren Lord Ruthven. Senere, på en rejse rundt i Europa, afslører adelmanden sit gruopvækkende væsen. Læsere af klassiske værker og skræklitteratur vil synes om denne gotiske novelle fra 1819.
Aubrey er en naiv ung mand, som både frastødes og tiltrækkes af Lord Ruthvens kølige væremåde og glatte selvoptagethed. Efter en skandale i London drager adelsmanden ud på en længere rejse sammen med den unge mand. Undervejs afslører lorden mere og mere af sit mystiske væsen, og Aubrey opdager til sin rædsel at død, ødelæggelse og monstrøse handlinger ligger dybt begravet i Ruthvens sande natur. I forordet belyser forfatteren vampyrmyten, og Hans Peter Madsen forklarer i efterordet selve grundlaget for, hvorfor Polidori skrev novellen, og hvordan den kan læses som en karikatur på den tids idol, Lord Byron, som Polidori havde et kompliceret forhold til. Derudover et appendix med to breve af Polidori, samt Romanfragment af Lord Byron, som inspirerede Polidori til sin fortælling, hvori han som den første beskriver vampyrens forføriske egenskaber med underliggende temaer om seksualitet, hævn, svigt og vanvid. 3. udgivelse i serien "Udenlandsk fugl".
Eminent gotisk gyser i en spændende udgivelse, som samtidigt forholder sig til novellens litterære kontekst mellem Polidori, Lord Byron og Mary Shelley.
Gotisk uhygge findes også i Det gule tapetDraculaFrankenstein, Dracula og FrankensteinGotisk uhygge findes også i Det gule tapet, og FrankensteinGotisk uhygge findes også i Det gule tapet, Dracula og .