Hæfterne kan bruges til oplæsning for og samtale med 5-6-årige, men er rettet mod børn på 11-12 år, evt. før et museumsbesøg på de fire lokaliteter. De kan også bruges ved opgaveskrivning, faglig læsning eller som appetitvækker for en dansk fossiljæger in spe.
De små hæfter, som med deres lidenhed let kan forsvinde på hylderne, beskriver danske fossiler fra hhv. Fur, Gram Lergrav og Bornholm samt den mere generelle om urhavets blæksprutter. Alle hæfter er skrevet af formidlere og forskere, og det borger for fagligheden. Hvad enten der er tale om forsteninger af en hajtand, skildpadde, nautiler eller aftryk af vandmænd, er der en god kontekst og fine linjer trukket til nutidens efterkommere. Teksten er letlæst og faktamættet, og de glimrende illustrationer består af fotos og farvelagte tegninger. Der er også tidslinje og en lille ordliste. Den angivne hjemmeside linker til de fire museer.
Der findes mange bøger om fossiler, men ikke rigtig nogen, som tager udgangspunkt i danske museers pragtstykker og fundet af dem.
De små hæfter er et fint supplement til bøger om forsteninger og udmærker sig ved at tage afsæt i danske fossiler.