Denne brevsamling mellem vennerne Hal Koch og K.E. Løgstrup henvender sig bl.a. til læsere, der er interesseret i diskussionerne om de første besættelsesårs problemer samt deres diskussioner om kristendom og humanisme.
Brevvekslingen koncentrerer sig især om danskernes ære, jødernes sikkerhed og udenrigspolitikkens grundlag. De sene breve giver glimt af diskussionen om forholdet mellem kristendom og humanisme. I forhold til første udgave medtager denne en række hidtil uudgivne breve fra før og efter besættelsen (1934-36 og 1946-56). Henrik S. Nissens indledning er bibeholdt. Den nye udgave er forsynet med en nyttig og uddybende efterskrift ved professor Ove Korsgaard.
Dette er en revideret og udvidet udgave af Kære Hal - Kære Koste : breve 1940-43 mellem K.E. Løgstrup og Hal Koch, 1992. Jes Fabricius Møller har skrevet Hal Koch : en biografi, 2009 og Ole Jensen har skrevet Historien om K.E. Løgstrup, 2007.
Det er stadig en interessant brevsamling, der kaster lys over de to kulturpersonligheder og deres indbyrdes forhold, idet brevvekslingerne viser stærke modsætninger vennerne imellem. Disse modsætninger forenedes i deres venskab. Bogen giver også et bidrag til diskussionen om samarbejdspolitikken under besættelsen - altså som Ove Korsgaard skriver, om vi gjorde det rigtige eller forkerte.