Books / nonfiction for children

Vi holder dværghøns


Description


Vejledning i hvordan man holder dværghøns i en villahave. Beskrivelse af: tamhønens oprindelse og historie, forskellige dværghønsearter, foder og fodring, daglig pleje, sygdomme, opdræt af kyllinger samt forslag til bygning af hønsehuse.

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Jørgen Carlsen

d. 18. Dec. 2018

I sin velkendte causerende stil fortæller J.L., hvordan man kan holde dværghøns i en almindelig villahave. Man kan som læser elske eller hade stilen, men det er tydeligt, at J.L. har erfaringmed emnet og hans kærlighed til dyr og natur er stor. Indledningsvis fortæller han om tamhønens historie, om hønsepsykologi og adfærd, inden han på de næste 40 sider gennemgår 20 af DKs godt 70dværghønsearter i tekst og farvefotos. Bruger man opslagsordene i den tre sider lange indholdsfortegnelse eller et af de mere end 500 ord i stikordsregisteret, kan man i en let bydende form: »Deter bedst, hvis du...«, få masser af informationer om at bygge hønsehus og voilere; deres placering; foder; økologi; daglig pleje; sygdomme; opdræt o.m.m. Der er oversigtstegninger til huse,voilerer, foderautomater m.v., samt enkelte bløde stregtegninger som dekoration. Skulle man i løbet af den omfangsrige gennemgang have glemt noget, samler J.L. de vigtigste ting op i bogensslutning. Bogen er i et handyformat; teksten er med ret store typer og en bred højremargen. Det letter læsbarheden, der er mulig fra 5.-6. kl., men udover evt. fritidslån har bogen ikke den storesammenhæng med folkeskolens undervisning, hvor emnet kæledyr oftest behandles i de første skoleår.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Vibeke Munch Kofoed

d. 18. Dec. 2018

Jørgen Liljensøe har skrevet flere bøger om husdyr bl.a. Havehøns (1992), som i opbygning minder om nærværende titel blot henvendt til voksne. Dværghøns er i flg. forf. særligt egnede somudendørs husdyr for børn, de passer ind i almindelige villahaver, trives i mindre flokke, og er nemme og billige at holde. Han fortæller levende om dværghønsenes oprindelse, afstamning og historie,samt adfærd, sanser, pasning, fodring og sygdomme. Hertil kommer en gennemgang af ca. 20 forskellige dværghøn-seracer med hver deres særlige karakteristika. Bogen gør meget ud af bygning ogindretning af hønsehus og voliere (sammen med voksne) samt foder med udgangspunkt i havens egne ressourcer og økologisk tankegang. Forf. er tydeligt engageret i emnet og gør meget for at skabeforståelse for dyrenes adfærd og trivsel. Bogen er ill. med fine tegninger mest i s/h samt en række meget smukke farvefotos af de udvalgte racer. Bagest et veludbygget stikordsregister. En grundigog letlæst begynderbog fuld afinformationer, praktiske råd og tips henvendt til børn og unge fra ca. 11 år. Fritzsche: Dværghøns hjemme (1989) er lidt sværere at læse, men dækker ellers stort setdet samme område.