Books / fiction for children / roman

Victoria og den røde silkekåbe


Description


Victoria keder sig efter at være flyttet fra sin far i Paris til præstegården på Sjælland, hvor hendes mor er præst. Det spøger og en gammel silkekåbe og naboens pige Stine volder problemer.

Reviews (5)


The libraries' assessment

d. 13. Feb. 2009

By

By

Inger Søndergaard

d. 13. Feb. 2009

Bogen er til højtlæsning for børn fra 8 år, især piger kan lide at høre om lidt af hvert, veninder, mødre, skilsmisser, spøgerier, kristne livsværdier og om værdier, der er vigtigere end social status og anseelse. Bogen kan læses af børn fra 11 år, som er jævnaldrende med bogens hovedfigur, men de vil finde den for barnlig.

Gennem 20 kapitler fortælles historien om den 11-årige præstedatter Victoria, der flytter alene sammen med sin mor til et lille dansk landsbysamfund fra Paris. I kedsomhed og ensomhed oplever hun præstegårdens mystik, byens sære beboere herunder nabopigen Stine, som giver hende og læseren stof til eftertanke. Historien er fortalt i et enkelt og mundret sprog og illustreret med s/h tegninger og vignetter af Sussie Bech. Forfatteren er kendt fra bøger for voksne: Du som er i himmelen, 2007 og som medforfatter til Kys dit kaos, 2006. Hun er desuden kendt både som sognepræst og foredragsholder. Denne er hendes første børnebog.

Umiddelbart ligner bogen mange andre nyere bøger til højtlæsning for piger om splittede familier og veninder fra 8 år. Man fornemmer forfatterens engagement i børns liv og hverdag, men historiens ramme virker lidt gammeldags og det kristne budskab forekommer lidt påtaget.

En relevant og vedkommende men også lidt gammeldags piget historie til oplæsning, der rummer elementer til mange slags smag, men som ikke rigtigt bryder igennem med nogle af dem.


Berlingske tidende

d. 27. Mar. 2009

By

By

Kari Sønsthagen

d. 27. Mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 24. Feb. 2009

By

By

Sara Nørholm

d. 24. Feb. 2009


Politiken

d. 28. Feb. 2009

By

By

Steffen Larsen

d. 28. Feb. 2009


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 4 (2009)

By

By

Kirsten Aggerholm

Årg. 62, nr. 4 (2009)