En gammel dame, Mualla, iagttager Byen gennem sin kikkert. Menneskene myldrer som myrer på et stykke slik. Mualla ser til, mens de vilde dyr indtager Byen, og erindringer om bøger og gamle dage blander sig i hendes betragtninger. Til alle, der godt kan lide sælsomme fortællinger, fra ca. 12 år.
Mualla sidder alene i sin lejlighed og ser ud på Byen med dens brune hav og bakker fyldt med lejligheder. En bjørn er blevet forstyrret i sit hi, og sover videre på byggepladsen, et rådyr vandrer igennem Byen. En pige dukker op i menneskemængden, hun virker bekendt; hvem er hun mon? Muallas ven, kragen, kommer forbi. Hvem er egentlig mest vilde: Dyrene eller menneskene? Bogen er oversat fra tyrkisk og har vundet priser i sit hjemland.
En poetisk bog om forholdet mellem menneske og natur, om ensomhed og erindring. Bogen er ladet med symboler og metaforer, samtidig med at stemning og fornemmelser skinner igennem, uden man behøver dyb fortolkning. Med en opmærksom og åbensindet læser, er der gode muligheder for fordybelse og eftertænksomhed.
Forholdet mellem mennesket og naturen ser man i både Det lover jegPlatantræerneBezunk og egernet og Platantræerne. Sidstnævnte har også erindringens bittersødme. De er målrettet lidt mindre børn, men kan også sagtens læses af ældre børn. Den minder også om Bezunk og egernet, med den ensomme betragter, der bliver trukket ud af ensomheden af et dyrForholdet mellem mennesket og naturen ser man i både Det lover jeg og . Sidstnævnte har også erindringens bittersødme. De er målrettet lidt mindre børn, men kan også sagtens læses af ældre børn. Den minder også om Bezunk og egernet, med den ensomme betragter, der bliver trukket ud af ensomheden af et dyrForholdet mellem mennesket og naturen ser man i både Det lover jeg og Platantræerne. Sidstnævnte har også erindringens bittersødme. De er målrettet lidt mindre børn, men kan også sagtens læses af ældre børn. Den minder også om , med den ensomme betragter, der bliver trukket ud af ensomheden af et dyr.