Skriften alene? : fem perspektiver på det lutherske bibelsyn
Tekstsamling, der diskuterer Martin Luthers bibelsyn og bibelens rolle i den evangeliske-lutherske folkekirke, blandt andet i lyset af Grundtvigs kristendomssyn, den videnskabelige bibelforskning og religionsfilosofien.
Skriften alene? : fem perspektiver på det lutherske bibelsyn
Dåben og dåbsritualets historie
By Christian Thodberg
Filarets katekismus : metropolit Filarets katekismus - et standardværk i den russisk-ortodokse kirke
By Filaret (f. 1782) (metropolit af Moskva)
Metropolit Filarets katekismus fra 1839 definerer hvad der er normdannende tro for det russisk-ortodokse menneske. Den behandler systematisk en række trosemner og er opdelt efter hovedprincipperne troen, håbet og kærligheden.
Guds ord og Grundtvigs stemme
By Kristoffer Garne
Om N.F.S Grundtvigs (1783-1872) betydning for den lutherske kristendom i Danmark, ikke mindst i forhold til gudstjenesten og salmerne.
Frie radikale : syv essays om danske baptisters teologiske historie
By Johannes Aakjær Steenbuch
Daglig talt
By Eberhard Harbsmeier
I forbindelse med fejringen af 500-året for reformationen i 2017 skrev forfatteren en daglig spalte "Ordet" i Kristeligt Dagblad, og her samles hans korte refleksioner.
Nypagts-Bogen : Grundtvigs nytestamentlige oversættelser
Transskriberede udgaver af Grundtvigs nytestamentlige oversættelser. Med en række tekstkritiske afsnit der sammenligner oversættelserne med den græske grundtekst og andre bibeloversættelser og stiller spørgsmålet om Grundtvigs teologi har sat sig spor i hans oversættelser.
Den ortodokse arv : perspektiver på Ruslands teologiske tradition
By Sten Hartung
Guds rige er anarki : evangeliet mellem magt og afmagt : a/politisk teologi
By Johannes Aakjær Steenbuch
En undersøgelse af hvad traditionen for teologisk magtkritik aktuelt indebærer for synet på evangeliet, politisk teologi, etik og liturgi samt kirkens opgave i samfundet.
Natur og religion i det indre og ydre
By Kristoffer Garne
Med udgangspunkt i N.F.S. Grundtvig, C.G. Jung og en række danske naturdigteres forståelse af religion tilstræber forfatteren en forståelse af kristendom, der er åben for menneskets ydre og indre natur.
Religionspsykologiske essays
By Lars Bo Bojesen
Den danske gudstjeneste : historie, teori og praksis
By Kristoffer Garne
Undersøgelse af den danske gudstjenestes historie og præsentation af en række generelle perspektiver på fænomenet gudstjeneste. Med konkrete forslag til Den Danske Folkekirkes fremtidige liturgi.
Hegels filosofi : en indføring
By Caspar Wenzel Tornøe
Førerskab og folkestyre : K.E. Løgstrups kronikker om nazismen
Bogen belyser den historiske, filosofiske, teologiske og biografiske baggrund for K.E. Løgstrups tre kronikker fra 1936. Kronikkerne handlede om Heidegger og nazismen og analyserede fænomenet førerskab set i forhold til dels det nazistiske diktatur og det danske folkestyre.
Folkekirken under kongemagt og folkestyre : struktur og liturgi
By Jens Rasmussen (f. 1949-12-04)
Søren Kierkegaard og herrnhuterne : om teologi og forkyndelse i en moderne tid
By Anders Kingo
Beskrivelse af herrnhutismens historie og hvordan den herrnhutiske opvækst påvirkede Søren Kierkegaard og hans kristendomsforståelse.
Pontoppidans præster : Henrik Pontoppidan mellem Kierkegaard og Nietzsche : essay
By Anders Raahauge
I hele sit værk tager Henrik Pontoppidan livtag med kristendommen. I denne bog følger vi Pontoppidans præster. Samtidig vises, hvordan indflydelsen fra Nietzsche og Kierkegaard farver forfatterskabet.
Kritik, tro og erkendelse : samlede artikler fra Fønix
By Regin Prenter
Indeholder fire af den danske teolog Regin Prenters artikler som er skrevet i perioden 1976-1985 og giver en overskuelig introduktion til Prenters synspunkter og stil.
Søren Kierkegaards Lære om Paradokset og denne Læres etiske Konsekvenser med særligt Hensyn til Forholdet til Hegel
By K. Olesen Larsen
Søren Kierkegaard er paradoksets tænker. Men hvad forstod Kierkegaard ved paradokset, og hvad betød det for hans tænkning om mennesket, om tilværelsen og om Gud? Genudgivelse af forfatterens prisopgave fra 1923 med tekstkritisk efterskrift.
Med nåden i favn - dåbens teologiske baggrund og betydning
I bogen analyseres udviklingen i dåbsforståelsen fra det nye testamente til nutidens folkekirkelige dåbsritual. Forfatterne undersøger teologiens og kirkens historiske påvirkninger, reformationens fokus på troens individualitet, og nutidens debat om dåbens betydning. De søger at forbinde dåbens teologiske arv med moderne spørgsmål for at gøre den meningsfuld i dag.
Om teksten : eksegetiske kommentarer til prædiketeksterne efter første tekstrække
By Jesper Tang Nielsen
Eksegetiske gennemgange af alle evangelieteksterne efter første række. Teksterne sammenlignes med paralleltekster i de andre evangelier, og deres kontekst i det pågældende evangelium præsenteres, inden der anføres detailkommentarer om historiske og teologiske forhold. Til slut gøres et forsøg på at bestemme tekstens tema og anliggende. Til brug for fortolkningsarbejdet i forbindelse med prædikenskrivning og kirkegang.