Digital dannelse
By Jeppe Bundsgaard
Bud på, hvad skolens udfordringer og opgaver er i forhold til dannelse og kompetencer hos de "digitalt indfødte" generationer.
Læringens DNA
By Theresa Schilhab
Bliv klogere på, hvordan børn lærer set med biologiske briller. Fokus er på, hvad der rent biologisk sker, når vi lærer, og hvordan denne viden kan bruges til at optimere læringen.
Samarbejde og inklusion
By Tine Basse Fisker
Hvordan man via samarbejde, mellem lærer og pædagoger, ledere og forældre og ikke mindst børnene, kan fremme inklusionen i skolen.
Læring i praksis
By Ole Lauridsen (f. 1954)
En indføring i hjernens betydning for læring og planlægning af undervisning baseret på hjerneforskning, med eksempler fra praksis.
Spilpædagogik
By Andreas Lieberoth
Forskellige former for spil, bl.a. spil lavet til læring, beskrives og sættes i et pædagogisk perspektiv.
Motiverende undervisning
By Frans Ørsted Andersen
Undervisning er dannelse
By Alexander von Oettingen
Kønsbevidst pædagogik
By Tekla Canger
Behandling af de myter og forestillinger der karakteriserer forholdet mellem skole og køn. Begrebet kønsbevidst pædagogik introduceres og der gives bud på hvordan lærere kan arbejde kønsbevidst, når de planlægger undervisning, overvejer drenge- og pigegrupper eller vælger undervisningsmaterialer.
Mobning
By Helle Rabøl Hansen
En præsentation af den nyeste viden om mobning samt et bud på, hvorledes fagprofessionelle aktivt kan tage kampen op mod mobning.
Samspil mellem skole og hjem
By Maria Ørskov Akselvoll
Fokuserer på det inkluderende digitale forældresamarbejde med fokus på brug af forældreintra i to indskolingsklasser. Undersøger hvordan forældre oplever og håndterer skole-hjem-samarbejdet i dagligdagen, samt belyser hvordan skoler og lærere i samarbejde med forældre kan være med til at sikre at alle børn får lige muligheder i skolen.
Relationskompetence
By Louise Klinge
Om hvordan lærere og pædagoger kan tage ansvar for den gode stemning i klassen, så børnene kan lære mest muligt og samtidig have det godt.
Bæredygtig undervisning
By Suna Christensen
Fokus på den bæredygtige undervisning, hvor man fjerner skellene mellem skolens teoretiske verden og den virkelige verden, og hvor elever og lærere bliver en aktiv del af omverdenen.
Farvede forventninger
By Laila Colding Lagermann
Co-teaching
By Janne Hedegaard Hansen
Belysning af undervisningsformen co-teaching hvor almen- og specialpædagogik kobles med henblik på at skabe inkluderende læringsmiljøer med trivsel og læringsudbytte for elever med eller uden særlige behov.
Udfordrende undervisning
By Kirsten Baltzer
Om hvordan skolen i praksis kan skabe gode læringsvilkår for de dygtige og højt begavede elever, da de er en vigtig del af hverdagens almene læringsfællesskaber.
Kunsten at læse
By Thomas Illum Hansen
Forfatteren argumenterer for at danskundervisningen også skal lære eleverne kunsten at læse ved at udvikle deres sans for litteraturens mange kvaliteter.
Teknologiforståelse
By Elisa Nadire Caeli
Nutidens børn og unge er født i en digital tidsalder, hvor digitaliseringen har skabt store ændringer i samfundet. Denne bog dykker ned i den drastiske udvikling og diskuterer vigtigheden af at bibringe børn og unge teknologiforståelse. For undervisere, studerende på pædagogiske uddannelser samt andre med interesse i emnet.
Evaluering på godt og ondt
By Jens Dolin
Den gode evaluering er nødvendig for at understøtte elevers læring - men hvad er evaluering egentlig? Det giver denne bog et bud på til glæde for alle undervisere i grundskolen.
Præstationskultur
By Anders Petersen (f. 1973-07-30), Søren Chr. Krogh
Denne bog tager pulsen på præstationskulturen i og udenfor skolen og viser undervisere, hvorledes de bedst kan være med til at hjælpe de unge med at modvirke de negative sider af præstationskulturen. For undervisere samt lærerstuderende.
Med flere sprog i klassen
By Helle Pia Laursen (f. 1957), Line Møller Daugaard
Pædagogisk grundbog om flersprogethed og undervisning af flersprogede elever i grundskolen. For grundskolens lærere samt pædagog- og lærerstuderende.
Med flere sprog i klassen
By Helle Pia Laursen (f. 1957), Line Møller Daugaard
Pædagogisk grundbog om flersprogethed og undervisning af flersprogede elever i grundskolen. For grundskolens lærere samt pædagog- og lærerstuderende.
Undersøgende team
By Thomas R. S. Albrechtsen
Denne bog sætter fokus på teamsamarbejdet i folkeskolen og viser, hvorledes klassens team i fællesskab kan arbejde med og udvikle elevernes læring og trivsel, samt egen pædagogisk praksis. For grundskolens pædagogiske personale samt lærer- og pædagogstuderende.
Matematik med mening
By Morten Misfeldt
Hvorledes inviterer vi elever ind i matematikkens univers og skaber en undervisning, hvor matematik giver mening? For grundskolens undervisere, lærerstuderende samt andre med interesse i matematik og undervisning.
Naturfaglig dannelse
By Lars Brian Krogh
Faget naturfag har fået en meget central placering i grundskolens uddannelse og dannelse af eleverne. Denne bog fortæller, hvorledes naturvidenskabens ideer og tænkemåder både giver viden om verden og er med til at danne eleverne. For grundskolens undervisere og kommende undervisere.
Lektier
By Annette Søndergaard Gregersen
Vigtig og nødvendig bog, der sætter fokus på og stiller spørgsmål til nødvendigheden af lektier i grundskolen. Bogen henvender sig til alle undervisere i grundskolen.
Madkundskab for livet
By Helle Brønnum Carlsen
Grundskolens fag "madkundskab" er så meget mere end blot at lære at lave mad efter en opskrift. Det er snarere en dannelsesrejse, som udvikler eleverne menneskeligt, samt lærer dem at tænke madfagligt. For grundskolens undervisere i madkundskab.
Elevernes perspektiver
By Christina Holm Poulsen
Inspiration til at se på undervisningen fra elevernes perspektiv, så man derved kan skabe et fællesskab, hvor alle elever kan blive set, udvikle sig sammen og bidrage til fællesskabet. For grundskolens undervisere samt lærer- og pædagogstuderende.
Fremmedsprog
By Petra Daryai-Hansen
Fremmedsprog er vigtige fag i grundskolen. Men hvorfor er de så væsentlige? Og giver det overhovedet mening at lære flere fremmedsprog? Det og meget mere kan du læse om i denne bog for grundskolens fremmedsprogsundervisere og lærerstuderende.
Tegn på mobning
By Stine Kaplan Jørgensen
Mobning er desværre en del af hverdagen på alle skoler. Denne bog viser, hvorledes vi kan spotte tegn på mobning, bekæmpe den samt inkludere de ekskluderede elever i klassens fællesskab. For alle der arbejder med børn samt pædagogiske studerende.
Skolens tekster
By Jesper Bremholm, Lene Storgaard
Skolelærere i alle fag har en stor og udfordrende opgave med at udvælge de bedste tekster for at hjælpe eleverne i de enkelte fag. Denne bog kommer med eksempler på faldgruber og tips til valg af tekster.