Hjælp og vejledninger
Ny bruger

Du kan bruge Bibliotek.dk, hvis du er bruger på et bibliotek - enten et folkebibliotek eller et forsknings- eller uddannelsesbibliotek. Du skal dog være opmærksom på, at der gives forskellige muligheder, alt efter hvilket bibliotek, du er tilmeldt. Digitale tjenester som adgang til Digital Artikelservice eller Infomedia kan ikke bruges af alle uddannelsesbiblioteker, mens stort set alle folkebiblioteker har adgang til tjenesterne.

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger på et folkebibliotek, skal du:

• Klik på ”Log ind” øverst til højre på forsiden af Bibliotek.dk
  • Klik på ”Ny bruger” ved siden af ”Log ind”-knappen
  • Vælg dit bibliotek på listen

Nu kommer du over på dit biblioteks hjemmeside, hvor du kan oprette dig ved hjælp af MitId. Når du er oprettet der, kan du logge ind på Bibliotek.dk.

Log ind på Bibliotek.dk, hvis du er bruger på et folkebibliotek

Når du logger ind på Bibliotek.dk, skal du vælge bibliotek, skrive CPR-nummer og den pinkode, du bruger på dit lokale bibliotek. Pinkoden er typisk på fire eller fem tegn.

Log ind på Bibliotek.dk, hvis du er bruger på et uddannelsesbibliotek

Hvis dit bibliotek er et uddannelsesbibliotek, er login-proceduren lidt anderledes:

Log ind med dine biblioteksoplysninger fra uddannelsesbiblioteket. Når du har gjort det, kan du knytte biblioteket til din profil. Det kræver, at du verificerer med MitID, og at du fremover benytter MitID som login-metode. Du skal være oprettet på et folkebibliotek for at kunne gennemføre tilknytningen.
Du kan også vælge at logge ind med dit uddannelsesbiblioteks-login uden at have adgang til en profil og blot bestille.

Tilknytning til bibliotek.dk-konto

Hvis du har tilknyttet et uddannelsesbibliotek til en profil, skal du logge ind med MitID til at få adgang til profilen. Hvis du senere logger ind med dit uddannelsesbiblioteks login, vil du blive bedt om at benytte MitID for at få adgang til profilen.

Vil du vide mere om, hvad du kan bruge Bibliotek.dk til, så se her: Om Bibliotek.dk