Bøger / skønlitteratur / roman

Tørke


Beskrivelse


Hugo Rasmussen er pensioneret skolelærer og enkemand. Han bor på Morbærvej, en blind vej, med udsigt til sine irriterende og politisk infantile og rascistiske naboer. Den idylliske villavej bliver omdrejningspunktet for en gadefest og måske to mord, midt i 2018's tørke og hedebølge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 19. mar. 2019

Enkemanden Hugo zoomer skarpt ind på sin omverdens latterligheder i en satirisk og grovhumoristisk samtidsroman. En idyllisk villavej bliver omdrejningspunktet for en gadefest og måske to mord, midt i 2018'ernes tørke og hedebølge. Til læsere af danske samtidsromaner.

Hugo Rasmussen er 79 år, pensioneret skolelærer og enkemand. Han bor på Morbærvej, en blind vej, med udsigt til sine irriterende, politisk infantile og racistiske naboer. Han vander sin hæk med håbet om, at den kan vokse sig så stor, at den kan lukke en stadigt mere grusom og stupid verden ude. Hugo følger med i sin omverdens alarmerende tilstand og han græmmes over sit eget lands politiske udvikling og kønspolitiske debatter. Han har få venner, Allan, der er psykisk syg og har det med at blive væk og kioskejeren Emre og hans lille familie, der måske bliver en redningsplanke for Hugo.

Romanen ligger ikke fingrene imellem i kritikken af højrefløjen, men tonen er humoristisk med mange herlige ordbilleder: "Luften var tung som en direktørfrues nyvaskede røv" er et typisk eksempel, der både fremviser hovedpersonens knarvorne personlighed og bogens generelle tone. Jeg var godt underholdt, og det lille kriminalplot giver en ekstra dimension. Velegnet til især mandlige læsekredse og læsere.

Romanen er som en blanding af Panduro og Bukowski, med et strejf af TV-serien "Lærkevej". Læs også Da whistleblowere og flygtningestrømme kom til udkantsdanmarkUdvalgte firkanter eller novellerne i Udvalgte firkanterRomanen er som en blanding af Panduro og Bukowski, med et strejf af TV-serien "Lærkevej". Læs også Da whistleblowere og flygtningestrømme kom til udkantsdanmark eller novellerne i .