Bøger / faglitteratur

"Der skal komme en stor fredens dag engang" : en historie om præsten og digteren Kaj Munk, krigen og Vedersø Præstegård


Beskrivelse


En introduktion til Kaj Munks (1898-1944) liv og værk sat ind i en historisk og politisk sammenhæng i første halvdel af 1900-tallet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2014

af

af

Anny Skov Madsen

d. 8. aug. 2014

Bogen kan læses som en introduktion til Kaj Munks liv og tid inden et besøg i Vedersø Præstegård, og den kan anvendes til opgavebrug i overbygningen i folkeskolen og i ungdomsuddannelserne.

Kaj Munk (1898-1944) var i sin tid kendt som præst, forfatter af meget sete skuespil og ivrig debattør. Han blev dræbt af tyskerne, fordi han opfordrede til modstand mod besættelsen. Bogen skildrer hans opvækst, hans liv og virke. Vigtige værker, artikler og taler er omtalt, og der er uddrag herfra. Det hele sættes ind i en historisk sammenhæng, så man får indblik i tiden og personen Kaj Munks valg og værdier. Også de mere kontroversielle synspunkter bliver omtalt. Fx så Kaj Munk i starten Hitler som den stærke mand, verden havde brug for. Hans skuespil blev opført mange gange, og her fik han sit budskab ud. Der er sort-hvide fotos med forklarende tekster. Yderligere undervisningsmateriale kan ses på www.levendelæring.dk.

Bogen Vedersø Lolland retur, 2014 er forskningsbaserede artikler om Kaj Munk. Bjarne Nielsen Brovst har skrevet populære biografier om ham. S. Daugbjerg: Kaj Munk og Tyskland, 2008 er om teater og politik. P. Stig Møller: Mere Munk, 2000 er også en god introduktion.

En udmærket introduktion til Kaj Munks liv og værk sat ind i en historisk og politisk sammenhæng i første halvdel af 1900-tallet. De forklarende tekster giver et tydeligt billede af den komplekse person, hans valg og kamp for sine værdier. Bogen kan anvendes i undervisningssammenhæng.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. okt. 2014

af

af

Karsten Møller

d. 21. okt. 2014Informationer og udgaver