Bøger / skønlitteratur / roman

(Intet nummer) : spændingsroman


Beskrivelse


Johanne og Sander lever et fredeligt liv i Brønshøj med deres 7-årige søn, indtil nogen begynder at forfølge og chikanere dem på det groveste. Hvem er stalkerne, og hvor langt vil de gå? Og hvorfor?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 4. sep. 2012

Spændende psykologisk thriller om stalking med appel til såvel læsere af psykologiske krimier og spændingsbøger som læsere af hverdagsskildringer. God forside.

Johanne er skolelærer, Sander gymnasielærer og Emil på syv går i første klasse. Deres hverdag i Brønshøj er tryg og harmonisk, indtil nogen begynder at chikanere dem på det groveste. De bliver overvåget nat og dag, forfulgt, får hundredvis af anonyme telefonopkald og sms'er og udsat for hærværk og grove rygter. Har det noget med Johannes arbejde med udsatte unge at gøre? Efterhånden som den psykiske terror eskalerer, falder den lille familie helt fra hinanden. (Intet nummer) er velskrevet med gode hverdagsskildringer og en stigende spændingskurve. Jeg har været ret optaget af bogen hele vejen igennem, også selv om forklaringen på stalkingen og chikanerierne virker som lidt af et antiklimaks og ikke helt troværdigt.

Irene Pedersen (f. 1952) har tidligere skrevet for børn og unge. Stemingen i (Intet nummer) kan minde om Grues Det taler vi ikke om, 2006, og om Lone Zilstorffs Kvinderne i Klithuset, 2004.

En langt hen ad vejen ret vellykket psykologisk thriller om det, en stalker kan gøre ved en helt almindelig families hverdag. Man læser med stigende uro og er ikke fri for at tænke, om det kunne ske for en selv. Kan læses bredt.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2012

af

af

Henriette Olesen

d. 26. sep. 2012

Hvad gør du, når mobilen bliver ved med at ringe, men der ingen er i røret? Velskrevet portræt af en families sammenbrud og forfald i et spil, hvor psykisk terror er drivkraften. Sander, Johanne og sø...


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 2012

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 6. dec. 2012


Kristeligt dagblad

d. 17. okt. 2012

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 17. okt. 2012