Bøger / faglitteratur / bibliografier

"Jensen er valgt" : Jens Jensen - en biografi


Beskrivelse


Biografi om den socialdemokratiske politiker og fagforeningsmand Jens Jensen (1859-1928), som var medvirkende til udformningen af den danske arbejdsmarkedsmodel og arbejdede for faglig organisering og demokratiske tilstande på arbejdsmarkedet og i samfundet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. aug. 2018

Biografi om den socialdemokratiske politiker Jens Jensen (1859-1928). Han var en fremtrædende socialdemokrat og finansborgmester i Københavns Kommune i 1903-1924. For særligt interesserede i den socialdemokratiske politiske historie.

I forordet søger forfatteren at finde forklaringer på, hvorfor netop Jens Jensen ikke blevet biograferet flittigt som andre. Han mener, at det skyldes, at Jens Jensen insisterede på Socialdemokratiet som et klasseparti, og derfor ikke passede ind i den fortælling Stauning lancerede af Socialdemokratiet som et folkeparti. Biografien er i 5 dele. Første del følger den fynske barndom og Jensens opvækst. Anden del er om tiden som fagforeningsmand. Tredje del fortæller om karrieren som politiker, hvor Jens Jensen efter flere valgnederlag blev folketingsmand i 1895. Fjerde del fortæller om hans tid som finansborgmester i København. En post han beholdt indtil 1924. Sidste del har overskriften "Overpræsident". En titel som Jens Jensen fik i 1924. Et embede som typisk var en retrætepost for en juridisk udannet embedsmand. Jens Jensen, som ikke havde nogen formel uddannelse er her en socialdemokratisk mønsterbryder. Søren Federspiel har fx også skrevet Vi tog skraldet.

En politisk biografi som både virker gennemresearchet og detaljeret, når det gælder Jens Jensen og den socialdemokratiets historik.

Første egentlige biografi om Jens Jensen, der ellers kun er med i opslagsværker.Informationer og udgaver