Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

#MeToo


Beskrivelse


Historien om hvordan #MeToo-bevægelsen opstod i USA i 2017, og sidenhen spredte sig til hele verden. Med forklaring af begreber som krænkelse og sexchikane og eksempler på nutidige sager og den senere kritik af hashtagget.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2019

af

af

Rikke Andersen

d. 15. nov. 2019

Vil du gerne vide hvad #MeToo egentlig er for noget? Denne fagbog fortæller hele historien - og meget mere, om hvorfor dette hashtag blev berømt på ingen tid i hele verden. For 12-16-årige.

Her får du historien om hvordan #MeToo begyndte i 2017 i USA, og hvordan det sidenhen har spredt sig til hele verden på rekordtid. Man kan læse om alt lige fra skuespilleren Alyssa Milano, der startede med hashtagget på Twitter, til sagen om filmproduceren Harvey Weinstein, og også den senere kritik af hashtagget. Bogen debatterer endvidere krænkende videoer, sexisme m.m. og fortæller om nye love, der er indført i adskillige lande som reaktion på #MeToo og også om #MeToo i Danmark. Bogen er i serien "De store fagbøger". Med billeder og forklaringer af svære ord og begreber undervejs i bokse. Opgaver til serien kan hentes på www.fagbog.gyldendal.dk.

Denne fagbog gør det rigtig godt! Ikke nok med at den beskriver hele historien om MeToo-fænomenet, den kommer også hele vejen rundt om begrebet krænkelse, både mht. definition og eksempler på nutidige sager. Den giver et nuanceret billede af emnet med mange vinkler undervejs. Den er spændende og lægger op til debat i klasseværelset.

Forfatteren anbefaler romanen Så længe ingen ser os til videre læsning, der handler om en ung fyr der udsættes for overgreb af sin stedfar. På www.faktalink.dk ligger der en god artikel om #MeToo med henvisninger til yderligere læsning.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 2 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 2 (2020)