Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

1/2-times hækling : hvad kan du hækle på en halv time eller mindre?


Beskrivelse


60 hækleopskrifter som alle kun tager ca. 1/2 time eller mindre at hækle. Der er opskrifter på fingerdukker, dækkeservietter, æggevarmere, billedrammer, hårsløjfe og fingerring m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2014

af

af

Merete Trap

d. 23. sep. 2014

En sprælsk og farverig hæklebog, med hurtige og nemme hækleopskrifter. Henvender sig både til erfarne hæklere samt nybegyndere. Forsiden er indbydende, og vil fange interesserede låneres opmærksomhed.

Her kommer en rigtig fin og indbydende udgivelse med 60 hækleopskrifter. Fælles for alle bogens opskrifter er, at de kun tager ca. 1/2 time eller mindre at lave. Først i bogen er en oversigt over opskrifterne. Herefter følger de 60 opskrifter. Der er fx opskrifter på fingerdukker, dækkeservietter, æggevarmere, billedrammer, en hårsløjfe og en ring. Ved hver opskrift er angivet, om den er for begyndere, let øvede eller øvede. Opskrifterne er tilsat flotte og indbydende fotos af de færdige resultater. De færdige resultater kan både bruges af én selv, men er også oplagte som små personlige gaveidéer. Bogen henvender sig primært til voksne, men større børn vil også kunne være med, evt. med lidt voksenhjælp. Det er en sjov tanke at samle og præsentere opskrifter, som kan laves på kort tid i en travl hverdag, og bogen skal nok finde sine lånere. Engelske Carol Meldrum er tekstildesigner og har senest udgivet 1/2-times strik, 2013.

Det er oplagt at sammenligne med Meldrums tidligere udgivelse 1/2-times strik, da idé og koncept er det samme. Af andre nyere, indbydende hæklebøger kan nævnes Nye hæklede dyr, 2014 af Maja Hansen.

En indbydende og sprælsk hæklebog, med 60 opskrifter på sjove ting der kan laves på 1/2 time eller mindre. For både øvede hæklere og nybegyndere.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 4 (2014)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 49, nr. 4 (2014)