Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

1/2-times strik : hvad kan du strikke på en halv time eller mindre?


Beskrivelse


60 opskrifter af forskellig sværhedsgrad på små ting, bl.a. puls- og halsvarmere, fingerdukker, tørklæder, babyluffer samt et Dali-overskæg, en maske og en urtepotteskjuler, med et afsluttende kapitel om udstyr og teknikker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 23. aug. 2013

En bog med mange mini-strikkeprojekter, som - alt efter hvor øvet man er - kan udføres på 1/2 times tid. Bogen kan bruges af både nybegyndere og mere øvede, og både af større børn og voksne. Også de, der sætter andre i gang med at strikke, vil kunne bruge bogen.

Carol Meldrum er engelsk, og dette er hendes første bog på dansk. Formålet med bogen er at vise, at det sagtens kan lade sig gøre at blive færdig med et strikketøj på 1/2 times tid. Forfatteren har samlet i alt 60 opskrifter af forskellig slags. Her er opskrifter på puls- og halsvarmere, fingerdukker, tørklæde, babyluffer og mere kuriøse ting som fx et Dali-overskæg, en maske og en urtepotteskjuler. Opskrifterne er af forskellig sværhedsgrad, men det afsluttende kapitel om udstyr og teknikker giver gode forklaringer. Jeg testede en af opskrifterne for at se om det holdt med den halve time, og det gjorde det. Forfatteren pointerer dog, at den halve time er uden montering og de sidste detaljer.

Man kan finde opskrifter på små ting i forskellige strikkebøger, fx Strikkerier for begyndere, 2007 og Strikkede stykker, 2005, men ingen andre, der på samme måde fokuserer på ting, som kan laves på 30 minutter.

Jeg synes det er en sjov og anderledes strikkebog med mange opskrifter på spøjse, nyttige og mere specielle ting. De fleste opskrifter er forholdsvis enkle at gå til, men nogle af dem kræver dog øvelse. Mange strikkere har garanteret rester liggende, så for dem er her tips til, hvordan man kan bruge dem.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 3 (2014)

af

af

Marianne Wittorff

Årg. 49, nr. 3 (2014)