Bøger / faglitteratur

1-dagskuren : i morgen kan du spise lige hvad du vil : opdag hvor let faste kan føre til vægttab og et sundere og længere liv


Beskrivelse


Indføring i principperne bag faste som livsstil, kur og træningsdiæt. Om forskellige modeller for, hvordan man kan faste, med fx vægttab, forlænget levealder, lavere blodsukker og kolesterol til følge, og om videnskaben bag metoden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 21. aug. 2013

Til dem, der søger nye veje i bestræbelserne på at opnå en slankere, bedre, sundere, nemmere, behageligere livsstil. Der er tale om en ny (?) form for vægttab, hvor man det meste af tiden kan spise sådan, som man nu har mest lyst til. Dog ville jeg aldrig anbefale spiseforstyrrede denne kur, hvor man faster periodisk.

Det er 3 yngre mænd, der ser velfungerende og -trimmede ud. De bruger alle 3 bogens principper, men på hver deres måde. Konceptet består i, at man faster 1-3 dage om ugen - eller tager delvise fastedage - og ellers lever "normalt". Man vænner kroppen til at undvære mad i perioder, som vore forfædre gjorde, og at spise sig mæt i andre. Fordøjelsessystemet har godt af disse pauser, hvor det ikke skal forholde sig til føde. De gør op med "myten" om mange små måltider, der skulle holde forbrændingen oppe med vægttab til følge. Bogen er bygget op, så den inddrager principperne, kurene, hvordan man klarer det i praksis samt underbygger med videnskaben. Forfatterne er hhv. aldringsforsker, muskelforsker og journalist.

5:2 diæten, 2013 bygger på samme principper.

Jeg tror, der vil være interesse for denne bog med dens udogmatiske tilgang uden en mængde kostmæssige restriktioner, og netop det at den er skrevet af 3 unge mænd med fod på deres liv.