Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

1. verdenskrig


Beskrivelse


Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Karsten Boll

d. 17. maj 2013

Børn i slutningen af 2. klasse, 8-9 år, der har knækket læsekoden, vil kunne læse denne fine fagbog i serien De små fagbøger, enten som interesselæsning, faglig læsning eller i forbindelse med et emnearbejde om perioden eller Sønderjylland.

Forfatteren, der har lavet flere titler i denne serie, fx Jødedom (08/39), Kongehuset (10/22) og Absalon (12/28), har her lavet et fint sammendrag af et stort emne, så man som læser kan få et overblik over 1. verdenskrig med denne introduktion. Efter en kort intro med den politiske situation i Europa fortælles om mordene i Sarajevo som starten på krigen, opdelingen i Europa i to hold. Skyttegravskrigen beskrives og de nye våben som fly, tanks og ubåde beskrives. Ruslands revolution samt USA indtræden i krigen er med. Et opslag med baggrunden for 1. verdenskrig samt historien om, hvordan de to fjendtlige styrkers soldater fejrede jul sammen i 1914 er med. Der sluttes med Danmarks rolle under krigen samt de konsekvenser, fredsslutningen fik. Brødteksten er krydret med velvalgte fotos, kort mv. Sproget er let tilgængeligt. Bagest stikordsregister og henvisninger. Forrest indholdsfortegnelse.

Der findes ikke lige så tilgængeligt og fyldigt materiale om 1. verdenskrig, der er så let som denne udgave, for målgruppen.

Oplagt anskaffelse til børnebiblioteker og skolernes læringscentre.