Bøger / faglitteratur til børn

1. verdenskrig


Beskrivelse


Gennemgang af 1. verdenskrig fra 1914 til 1918.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 5. apr. 2019

1. verdenskrig varede fra 1914 til 1918, og omkring 9 millioner mennesker blev dræbt. De største slag blev udkæmpet i skyttegravene i Europa. Under krigen blev en række nye våben taget i brug. Det gjaldt bl.a. kampvogne, fly, maskingeværer og giftgas. For 12-16 år.

I denne bog i serien "Sort fagklub" har Søren Hemmingsen beskrevet, hvordan 1. verdenskrig startede og hvilke politiske alliancer, der var på hver side af de stridende parter. Han har også medtaget historien om, hvordan de stridende parter mødtes juleaften 1914 for derefter at kæmpe videre. Ligeledes beskrives Danmarks rolle og ikke mindst sønderjydernes situation under krigen. Forfatteren har bl.a. også skrevet 2. verdenskrigPræsidenter i USA og Præsidenter i USA. Bogen har indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister og litteraturhenvisning. Brødteksten er sat i to spalterI denne bog i serien "Sort fagklub" har Søren Hemmingsen beskrevet, hvordan 1. verdenskrig startede og hvilke politiske alliancer, der var på hver side af de stridende parter. Han har også medtaget historien om, hvordan de stridende parter mødtes juleaften 1914 for derefter at kæmpe videre. Ligeledes beskrives Danmarks rolle og ikke mindst sønderjydernes situation under krigen. Forfatteren har bl.a. også skrevet 2. verdenskrig og . Bogen har indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister og litteraturhenvisning. Brødteksten er sat i to spalter.

Veltilrettelagt fagbog med mange velvalgte fotos, som er med til at understøtte tekstens indhold.

1914-181. VerdenskrigFørste verdenskrig, 1. Verdenskrig og Første verdenskrig er andre gode titler om emnet1914-18, og Første verdenskrig er andre gode titler om emnet1914-18, 1. Verdenskrig og er andre gode titler om emnet.