Bøger / faglitteratur / håndbøger

10 sikre spisesvampe : en lommeguide til brug i skov og mark


Beskrivelse


10 spisesvampe med beskrivelser, forvekslingsmuligheder, rådgivning om plukning og rengøring samt tips til tilberedning og konservering.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2013

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 9. juli 2013

Lille og praktisk svampeguide til nybegynder-svampeplukkeren. Formidles med natur-tursbøger og vandretursfoldere.

Bogen består af en kort introduktion til det at samle svampe, hvor der gennemgås artsbestemmelse og konservering. Resten af bogen består af 10 sikre spisesvampe, der hver har fire siders opslag, der alle er formet efter samme skabelon. Svampens udseende, levested og tilberedning beskrives. Kendetegn og mulig forveksling ligeså. Opslagene er suppleret med en blanding af fotografier og illustrationer. Sproget er ligetil og forståelig, og giver en fin beskrivelse af de enkelte svampe, dog uden at gå i dybden. Bogen er i lommeformat, med spiralryg og plastede sider, der gør at bogen sagtens kan klare at komme med på en tur i skoven. Forfatteren til bogen nævnes ikke.

Der findes en del svampeguides. Lignende titler kunne være På jagt efter svampe og Politikens bog om spisesvampe, der begge er mere dækkende, men knap så handy. Oversat fra den norske 10 matsopper og de 5 sikre.

Bogen Lommeguide til 10 sikre spisesvampe er en brugbar og ligetil guide, der gør nytte på efterårets skovture. Især formatet og de plastede sider gør denne guide praktisk, men man kan frygte, at spiralryggen gør, at den kan gemme sig på hylden.


Svampe

2014, nr. 69

af

af

Erik Rald

2014, nr. 69