Bøger / faglitteratur

10 tips : få det bedre og lev 10 år længere : en kort guide til et langt liv


Beskrivelse


Indledning om opbygning af et stærkt immunforsvar og om betydningen af inflammation som en stor trussel mod sundheden. Dernæst de 10 tips om motion, mental restitution, søvn, kost, vægt, humør, livssyn og sociale relationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 1. dec. 2016

Til dig, der vil leve sundere, længere og bedre. Lægens letforståelige gode råd er baseret på aktuelle undersøgelser og forskningsresultater.

Bogens svenske forfatter har været praktiserende læge i 20 år og i endnu 20 år beskæftiget med forskning i folkesundhed. Bogens 10 tips/temaer er baseret på forskningsresultater, hvis referencer ses bagerst. Her finder man også tabeller med nyttige oplysninger om kost og motion. Først en indledning om opbygning af et stærkt immunforsvar og om betydningen af inflammation som en stor trussel mod sundheden. Dernæst følger de 10 tips, dvs. forklarede sundhedsråd om motion, mental restitution, søvn, kost, vægt, humør, livssyn og sociale relationer.

Saglig, letforståelig bog, fyldt med fakta og nyttige oplysninger. Hvis man foretrækker at læse om livsstilsændringer, baseret på videnskab fremfor de mere eller mindre selvopfundne og personligt erfaringsbaserede teorier, er dette et godt bud. Bogen fremstår lidt "tør" uden illustrationer.

Tanken går til de gamle sundhedsbøger af Erik Olaf-Hansen. Fra nyere tid kan fremhæves Ha' det godtSådan bli'r du (måske) 100, der har mediekendte profiler som ophav og kommer godt omkring emnet på en lidt anderledes måde. Og så er der "radiodoktoren" med Sådan bli'r du (måske) 100, som er mindre "alternativ" end visse af hans andre publikationerTanken går til de gamle sundhedsbøger af Erik Olaf-Hansen. Fra nyere tid kan fremhæves Ha' det godt, der har mediekendte profiler som ophav og kommer godt omkring emnet på en lidt anderledes måde. Og så er der "radiodoktoren" med , som er mindre "alternativ" end visse af hans andre publikationer.