Bøger / faglitteratur / opskrifter

100 aftenretter


Beskrivelse


Find din livret blandt 100 aftensmåltider - fra flæskesteg og forårsruller til franske saucer. Her er masser af inspiration til kendte retter, for alle der er vant til at følge en opskrift.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2023

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 19. maj 2023

Find din livret blandt 100 aftensmåltider - fra flæskesteg og forårsruller til franske saucer. Her er masser af inspiration til kendte retter, for alle der er vant til at følge en opskrift.

For Mads Niemann (MN) handler mad om "lækre råvarer, smage, hygge og samvær", og han har taget udgangspunkt i sine egne favoritter, og lavet sine egne fortolkninger. Det resulterer i 100 hovedretter, herunder opskrifter på tilbehør som saucer, sylt, salater mm. Der er fx danske klassikere (hakkebøf og stegt flæsk), bistro-retter (moules frites og tartar) og børnevenlige retter (bolognese og fish & chips). Hver opskrift fylder gennemsnitligt et opslag, med stort billede på den ene side, og bagerst findes alfabetisk register. MN har senest udgivet Vintertid, også sammen med Liv og Simone fra Kagetid.dk.

Velkendte retter, præsenteret med lækre fotos, der vækker appetitten. Maden er i centrum, og foruden forordet, er der ingen tekst udover opskrifterne, der er skrevet i et kompakt afsnit for hver ret, og kan minde om formatet i mad-magasiner. Der er ikke ændret meget på de traditionelle opskrifter, så nyfortolkningerne ses mere i sammensætningerne af tilbehør, fx, "braiseret dyrekølle med kartoffelmos og abrikoschutney".

Minder om basis-kogebøger som fx God mad, let at lave og Frøken Jensens kogebog (Ved Nanna Simonsen). Lignende retter kan findes i Brdr. Price, som indeholder mere anekdotisk tekstGod mad let at laveFrøken Jensens kogebogBrdr. PriceMinder om basis-kogebøger som fx God mad, let at lave og (Ved Nanna Simonsen). Lignende retter kan findes i Brdr. Price, som indeholder mere anekdotisk tekstMinder om basis-kogebøger som fx God mad, let at lave og Frøken Jensens kogebog (Ved Nanna Simonsen). Lignende retter kan findes i , som indeholder mere anekdotisk tekst.