Bøger / skønlitteratur / digte

100 dage 100 digte : hverdagstanker fra en coronatid


Beskrivelse


Digte. I marts 2020 går forfatteren i gang med at skrive et digt hver aften i 100 dage ud fra de følelser, tanker og oplevelser, der måtte presse sig på i forbindelse med coronakrisen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2020

af

af

Henrik H Pedersen

d. 10. juli 2020

100 delvis "Corona-relaterede" digte på 100 dage i træk med start 1. marts 2020 og sidste digt 8. juni. Herigennem kommer læseren igennem hele fasen, før, under og efter den delvise genåbning af samfundet. For læsere af digte og andre med særlig interesse i de tanker og følelser Covid-19 har afstedkommet.

Forfatteren fik ideen før Corona for alvor slog til og derfor omhandler starten andre emner som bl.a. barnløshed eller flygtninge, som i bogens første digt "Jeg græd her til aften" . Undervejs kommer forfatteren ind på emner, læseren vil kunne genkende fra perioden, herunder nogle store temaer som livet og døden, ensomhed, kærligheden, børn og familie. Forsiden er ganske iøjefaldende med 100 blindskrifts-lignende prikker som udgør bogens titel. Pelle Hvenegaard er kendt som tv-vært, journalist og skuespiller samt at være forfatter til bl.a. Bare stik ham en!.

"Hverdagstanker fra en coronatid", som undertitlen siger, 100 knækprosa-lignende digte og sprogligt set skrevet i en ligefrem stil. Meget fin læser-oplevelse, corona-perioden er ramt "spot on" i en fin direkte stil, både sjov, alvorlig, original og tankevækkende.

Andre "corona-relaterede" emner i fiktionen er fx I dag skal vi ikke døVidnesbyrd om livet med Corona og Vidnesbyrd om livet med CoronaAndre "corona-relaterede" emner i fiktionen er fx I dag skal vi ikke dø og .