Bøger / skønlitteratur / roman

100 dage


Beskrivelse


På den attraktive Hambros Allé i Hellerup har et par af familierne en del at slås med trods deres tilsyneladende perfekte liv med store karrierer og styr på alting. Bag facaderne har kærligheden og nærværet trange kår, og alle lider under det.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 20. okt. 2016

Dansk samtidsroman fra det velaflagte Hellerup, hvor familierne bag de pæne facader har deres at slås med. For en bred målgruppe af læsere af realistiske danske romaner fra nutiden.

Selvstændig fortsættelse til Hambros Allé 7-9-13. Vi er i Hellerup, hvor husene er meget attraktive og dyre, og følger tre familier. De går op i at have den rigtige adresse, selv om to af familierne ikke rigtig har råd og den tredje, en enke, har været nødt til at flytte. I det hele taget er det vigtigt for de voksne i familierne at leve det rigtige og glamourøse liv med karriere, selskabelighed, kvalitetstid, fitness, udseende, boligindretning og lækre opdateringer på Facebook. Samtidig længes de, hvad enten de er stjerneadvokat, ejendomsmægler, McKinsey-konsulent, arbejdsløs grafiker, bestsellerforfatter eller gymnasieelev, efter kærlighed, nærvær, mening og autencitet.

Mange penge, mange problemer? I hvert fald slås familierne på Hambros Allé med rigtig meget uden at være specielt gode til at håndtere udfordringerne. Som bekendt kan alt ikke ties ihjel, og i det lange løb er hverken elskerinder, shopping, hash eller Facebook nogen mirakelmedicin. Bogen er velskrevet og af den slags, man suser igennem, samtidig med at man er irriteret over personernes selvoptagethed og snæversyn.

Kan bruges på linje med samtidsromaner af fx Hanne-Vibeke Holst og Anne Lise Marstrand-Jørgensen.


litteratursiden.dk

d. 6. nov. 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 6. nov. 2016

Det er ingen dans på roser at have røven fuld af penge. Vellykkede portrætter af tre familier, der bor på landets dyreste adresser, men stadig har deres at slås med. Det kan næppe komme som en overras...


Kristeligt dagblad

d. 10. dec. 2016

af

af

Anna Møller

d. 10. dec. 2016


Berlingske tidende

d. 5. nov. 2016

af

af

Søren Kassebeer

d. 5. nov. 2016


Weekendavisen

d. 11. nov. 2016

af

af

Birte Weiss

d. 11. nov. 2016