Bøger / faglitteratur

100 myter om sundhed og sygdom


Beskrivelse


Bliver man syg af kulde og træk? Kan man blive gravid når man menstruerer? Disse og mange andre spørgsmål besvares af to læger, hvoraf den ene også er komiker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 10. nov. 2015

Bliver man syg af kulde og træk? Kan man blive gravid når man menstruerer? Disse er 2 af 100 spørgsmål, den interesserede i myter og facts om sundhed og sygdom kan få svar på.

Lægerne Kim Bartholdy og Andreas Hoff, som også er komiker, tager her 100 myter om kroppen, medicin og sygdomme, kost, motion og velvære, graviditet og børn samt sex og samliv, under behandling med henvisning til forsøg og forskning. De gør rede for myternes opståen og forklarer hvorfor videnskaben ikke kan underbygge postulaterne. Nogle af myterne holder lidt vand, mens de fleste afvises som det pure opspind. Hvert af de fem temaer har en kort indledning, der sætter myterne ind i en historisk ramme.

Bogen er fyldt med spøjse og finurlige, sejlivede myter, som de fleste af os er vokset op med som sandheder. Myten om at "en person, der går i kramper kan sluge sin tunge" er dog ukendt for denne læser. Bogen er underholdende og velskrevet, og mens den kun bidrager lidt til forståelse af sundhed og sygdom, har den des større underholdningsværdi. Den er velegnet til højtlæsning som alternativ til fx gåder og vitser.

I den bredt favnene Alt om sundhedSandheden om sundhed afliver Bente Klarlund Pedersen også nogle myter om sygdom og sundhed. Sandheden om sundhed er for de, der vil have styr på deres "KRAM"I den bredt favnene Alt om sundhed afliver Bente Klarlund Pedersen også nogle myter om sygdom og sundhed. er for de, der vil have styr på deres "KRAM".


Weekendavisen

d. 4. dec. 2015

af

af

Poul Pilgaard Johnsen

d. 4. dec. 2015