Bøger / faglitteratur til børn

100 opfindelser, der gik over i historien : læs om nogle af videnskabens største opdagelser og menneskerne bag dem


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 23. jan. 2015

Vigtige opfindelser fra ploven til stregkoden for børn på 11-13 år. Bogen er rigt illustreret og giver et fint overblik.

I fem hovedafsnit; "På farten", "Hold forbindelsen", "Huslige hjælpemidler" og "Arbejde og fritid" samt "Medicinske mirakler" fortælles om vigtige opfindelser som fx hjulet, transistoren, internettet og bioniske kropsdele. Der fortælles i et opslag om fx telefonen med tekst og billeder. Opfinderne Meucci og Bell optræder fx i collager med let forstørrede fotos af ansigter på tegnede kroppe. Der er illustrationer i flere størrelser, mange på hvide eller ensfarvede baggrunde. Bagest i bogen ordforklaring og stikordsregister.

Det er et godt sted at begynde, hvis man interesserer sig for opfindelser, og bogen virker indbydende og spændende med en humoristisk undertone i nogle illustrationer. Til opgavebrug om fx raketter eller køleskabe skal der søges yderligere viden andre steder.

For 11-13-årige er der også fra 2014 OpfindelserOpfindelsernes tidsalder, som dog ikke når helt så langt omkring med sine 48 sider, og for de lidt ældre er der nes tidsalderFor 11-13-årige er der også fra 2014 Opfindelser, som dog ikke når helt så langt omkring med sine 48 sider, og for de lidt ældre er der .