Bøger / faglitteratur

100 topchefer : guide til dansk erhvervsliv


Beskrivelse


Rangordnede portrætter af de 100 mest indflydelsesrige virksomhedsledere i Danmark, deres værktøjer, visioner og udfordringer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 13. mar. 2014

Forfatteren skriver i indledningen, at han ved udgivelsen af 1. udgaven i 2011 blev overrasket over den store interesse fra andre ledere, der var mest interesseret i de portrætteredes ledelsesværktøjer.

Der er sket stor udskiftning i Niels Lundes valg af de 100 mest magtfulde ledere i forhold til 1. udgaven. Kun 61 er gengangere, og 39 er gledet ud. Nogle af aldersmæssige årsager, en del er blevet fyret. En udskiftning, der viser den verden af omskiftelighed, som lederne lever i. En oversigt bagest i bogen viser ændringerne. NL er blevet endnu mere overbevist om, at det er hos direktørerne - og ikke hos bestyrelsesformænd og hovedaktionærer - magten ligger. De enkelte portrætter er som tidligere begrænset til 4 sider, opbygget efter samme skabelon. Der er på grund af den store interesse lagt endnu mere vægt på ledernes beskrivelse af deres ledelsesværktøjer. Som i tidligere udgave har forfatteren i et indledende afsnit samlet de vigtigste og mest gennemgående. Denne gang er de reduceret fra 10 til 5, og således skærpet. Det er det at forstå værdiskabelsen, der rangerer højest efterfulgt af kundefokus, det at sætte det rigtige hold, eksekveringskunsten og endelig at reducere og bekæmpe kompleksiteten. Som sidst en flot gavebog til lederreceptionerne.

På grund af den store udskiftning af de portrætterede ledere, bør 1. udgaven udskiftes.

100 portrætter, der fortrinsvis er blevet til via interviews, af de ledere, som forfatteren ser som de 100 mest magtfulde i Danmark lige nu.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2011

af

af

Jytte Bræmer

d. 14. mar. 2011

Den flotte bog med de korte portrætter vil tiltale mennesker med indsigt i dansk erhvervslivs absolutte top, og flere steder er den benævnt som den helt rigtige receptionsgave, næste gang chefen inviterer.

Niels Lunde er en af nutidens førende erhvervskommentatorer. Han har rangordnet de 100 mest betydningsfulde danske erhvervsledere og har portrætteret dem. Hvert portræt er ultrakort, så det er kun et overblik, man får, men samtidig også et indblik i, hvordan de løser ledelsesopgaven i praksis. Som oftest er det handlekraftige slidere, snarere end mennesker der bruger tiden på store armbevægelser og citater fra ledelsesteoretikerne. Hvert portræt strækker sig over 2 dobbeltopslag, og man får et kort cv, citater om fremtidens største udfordring, den portrætteredes vigtigste værktøjer, vision og mission for virksomheden samt de vigtigste initiativer og resultater. En lille faktaboks giver en beskrivelse af den bedste beslutning. Mange af de omtalte ledere har hjulpet med input til forfatteren, andre har ikke ønsket at medvirke. Man kan ikke umiddelbart se forskellen i opslagene. Bogen er illustreret med fremragende karikaturtegninger af Jens Hage. Imellem selve portrætterne har forfatteren indføjet små afsnit, hvor han samler de bedste og vigtigste af ledernes værktøjer.

I 2005 udkom Motto : guldkorn fra 50 topledere i dansk erhvervsliv, som umiddelbart er den der kommer nærmest til en sammenligning.

En flot bladre- og opslagsbog om Danmarks 100 mest magtfulde topledere.


Berlingske tidende

d. 20. apr. 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 20. apr. 2014


Jyllands-posten

d. 13. mar. 2011

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 13. mar. 2011


Børsen

d. 25. feb. 2011

af

af

Steen Hildebrandt

d. 25. feb. 2011