Bøger / skønlitteratur til børn

1000 1/2 vits


Beskrivelse


Skotter, kannibaler og fluer i suppen. De er der alle sammen i denne samling af 1000 ½ af de bedste, værste, mest platte og langt ude vittigheder for sjove børn og deres kedelige forældre. Hvorfor kan Hans for eksempel ikke få en hund til jul? Fordi han skal have stegt and, som han plejer. Og hvorfor vil de to lopper ikke spadsere hjem, da de har været i biffen? Selvfølgelig fordi de hellere vil tage en hund. Der er 998 ½ mere, hvor de kommer fra. Det er læsning helt på eget ansvar.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2011

af

af

Lars Larsen

d. 21. sep. 2011

2 samlinger med mere end 2.000 velkendte gåder og vitser til fornøjelse for de 8-10-årige.

De 4 erfarne forfattere, Kirsten Kjær Olsen, Lene Kjær Olsen, Anne Kjær Olsen og Torben Olsen har leveret gåder og vitser i den velkendte stil: Mere eller mindre vandede om fluen i suppen, elefanter, havfruer osv. De stammer allesamen fra forfatternes tidligere samlinger. Vitserne er inddelt i 46 temaer: Bl.a. Syge vitser, Bundskaberen, De frække og De pænt fesne, mens gådebogen tilsyneladene ikke er ordnet efter nogen systematik, bortset fra momentvise tematiske sammenfald, fx 1 1/2 side om dronninger. Bøgerne er uden illustrationer. De er letlæste og har afvekslende layout med brug af rammer og talebobler. Appellerende for- og bagside med 3-4 eksempler fra bøgerne.

Indholdet stammer fra tidligere samlinger. Der er tit bud efter gåde- og vittighedsbøger, og disse kan supplere eller erstatte dem, der er slidt op.

1000 1/2 gåde og 1000 1/2 vits der ikke bringer noget nyt, men kan underholde og fornøje de vits-hungrende.