Bøger / faglitteratur / billedværker

1000 ideer til haven


Beskrivelse


Stafford Cliff har på sine rejser gennem fyrre år besøgt hundrede fantastiske haver. Med sit enestående blik for formgivning har han fotograferet de smukkeste løsninger, de mest originale valg - det bedste af alt. Denne betagende bog fremlægger disse billeder side ved side og skaber en kalejdoskopisk samling af kilder til inspiration og sammenligning. Med ideer hentet fra hele verden, lige fra engelske godsers jorder og til japanske byhuses gårdhaver, vil denne enestående samling haveideer udfordre dit syn på haver.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Knud Weile

2008

Præsenteret i et flot stort format er her alle tiders bladre- og billedbog for haveejere med sans for god havekunst og smukke detaljer.

Indledt af et kort forord vises i en række afsnit rigtig mange billeder med motiver fra haver i alle stilarter fra hele verden, hvor der fokuseres på den gode detalje eller velfungerende havemiljøer. Der vises eksempler på haveinventar (bl.a. låger, mure, belægninger, havemøbler, udsmykning), beplantninger (hække, markante monokrome bede) og enestående havepartier. Mængden af billeder er kolossal, og alle er i farver. Der er enkelte større billeder i bogen, men hovedindtrykket er sider tæt pakket med mindre farvefotografier (typisk 55x75 mm) uden afgrænsning og billedtekster, der lægger op til nærstudier, gerne hjulpet af en god lup, så haveentusiasten kan få alle detaljer med. Billedpræsentationen afsluttes med 3 siders nyttige adresser, der gør det muligt for læseren via nettet at komme i kontakt med de først og fremmest engelske firmaer, der har leveret meget af bogens fornemme haveinventar.

Der er ikke meget ved havebøger uden billeder, og alle nyere havebøger er flot illustreret. En havebilledbog som her helt uden forklarende tekster er imidlertid ikke set før, men den fungerer, og de mange gode billeder taler for sig selv.

En helt enestående havebog med en guldgrube af detaljer fra alverdens haver henvendt til feinschmeckerne blandt haveejerne.


Jyllands-posten

d. 16. mar. 2008

af

af

Ulla Nørby

d. 16. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 23. mar. 2008

af

af

Gitte Nielsen, Gitte Straarup

d. 23. mar. 2008