Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

1000 nyttige ord om dyr


Beskrivelse


Illustreret fagbog med 1000 ord om dyr inden for mange forskellige kategorier fx insekter, krybdyr og hunde til udvidelse af ordforrådet. For børn fra 5 år sammen med deres forældre og for 8-10-årige, der selv kan læse. Kan fx også anvendes i undervisningen af tosprogede børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2023

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 25. aug. 2023

Illustreret fagbog med 1000 ord om dyr inden for mange forskellige kategorier fx insekter, krybdyr og hunde til udvidelse af ordforrådet. For børn fra 5 år sammen med deres forældre og for 8-10-årige, der selv kan læse. Kan fx også anvendes i undervisningen af tosprogede børn.

Bogen indledes med "nyttige ord til de voksne" om brug af bogen, og består derpå af 29 opslag med forskellige kategorier. Hvert opslag har en kort forklarende tekst samt mange små billeder af dyr med navne ved. Nogle kategorier uddybes med dyrenes specielle kendetegn såsom kold- eller varmblodede, æg eller unger og pels eller skæl. De første opslag er typiske kategorier fx insekter, padder og pattedyr. Derefter er der opslag med dyrenes lyde, deres superkræfter, bevægelsesmåder, hjem, unger og æg, mærkelige og farverige dyr, deres kamuflage-muligheder og forsvar. Til sidst inddeling i kød- og planteædere, dyrenes dagsrytme, menneskers job med dyr, truede og uddøde dyrearter samt fantasifulde fabeldyr. I samme serie findes 1000 nyttige ord1000 nyttige ord om verden1000 nyttige ord om naturen, om verden og om naturenBogen indledes med "nyttige ord til de voksne" om brug af bogen, og består derpå af 29 opslag med forskellige kategorier. Hvert opslag har en kort forklarende tekst samt mange små billeder af dyr med navne ved. Nogle kategorier uddybes med dyrenes specielle kendetegn såsom kold- eller varmblodede, æg eller unger og pels eller skæl. De første opslag er typiske kategorier fx insekter, padder og pattedyr. Derefter er der opslag med dyrenes lyde, deres superkræfter, bevægelsesmåder, hjem, unger og æg, mærkelige og farverige dyr, deres kamuflage-muligheder og forsvar. Til sidst inddeling i kød- og planteædere, dyrenes dagsrytme, menneskers job med dyr, truede og uddøde dyrearter samt fantasifulde fabeldyr. I samme serie findes 1000 nyttige ord, og 1000 nyttige ord om naturenBogen indledes med "nyttige ord til de voksne" om brug af bogen, og består derpå af 29 opslag med forskellige kategorier. Hvert opslag har en kort forklarende tekst samt mange små billeder af dyr med navne ved. Nogle kategorier uddybes med dyrenes specielle kendetegn såsom kold- eller varmblodede, æg eller unger og pels eller skæl. De første opslag er typiske kategorier fx insekter, padder og pattedyr. Derefter er der opslag med dyrenes lyde, deres superkræfter, bevægelsesmåder, hjem, unger og æg, mærkelige og farverige dyr, deres kamuflage-muligheder og forsvar. Til sidst inddeling i kød- og planteædere, dyrenes dagsrytme, menneskers job med dyr, truede og uddøde dyrearter samt fantasifulde fabeldyr. I samme serie findes 1000 nyttige ord, 1000 nyttige ord om verden og .

Virkelig god bog til at understøtte begrebsindlæring ved at øge børnenes forståelse for over- og underkategorier, samt styrke deres ordforråd. Det er en flot og farvestrålende bog, som er spændende at gå på opdagelse i.

Bogen ligner de øvrige i serien. En lignende bog med begrebsindlæring om dyr er Kender du dyrene?.