Bøger / faglitteratur til børn / biografier

107 danske Pippi-piger


Beskrivelse


107 portrætter af kvindelige, danske rollemodeller. Blandt de portrætterede er de kendte: Tove Ditlevsen, Dronning Margrethe, Emma Holten og Helle Thorning-Schmidt. Blandt de mindre kendte er seismologen Inge Lehmann, helikopterpiloten Susanne Hessellund og kunstneren Nadia Plesner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2019

af

af

Louise Urban Andersen

d. 13. mar. 2019

107 portrætter af kvindelige, danske rollemodeller. Bogen er rettet mod de 12-14-årige. Den kan dog sagtens læses op for de yngre, og voksne vil også have glæde af at læse de små portrætter.

Et ganske kort forord introducerer bogen med en hyldest til de danske kvinder, der har gjort noget særligt indenfor deres område. Herefter er der små portrætter af 107 danske, kvindelige pionerer. Hvert portræt indeholder et billede af rollemodellen, et citat fra eller om personen og en lille tekst, der beskriver, hvordan denne person er trådt ind på sit område. Portrætterne skildrer både nulevende og døde kvinder. Blandt de portrætterede er de kendte: Tove Ditlevsen, Dronning Margrethe, Emma Holten og Helle Thorning-Schmidt. Blandt de mindre kendte er seismologen Inge Lehmann, helikopterpiloten Susanne Hessellund og kunstneren Nadia Plesner. Bogen afsluttes med en Pippi-kontrakt, hvor læseren kan skrive under på, at han/hun vil bruge livet på noget, han/hun brænder for.

En meget inspirerende bog, der sætter fokus på nogle af de kendte og ukendte kvinder i Danmark, der har gjort en stor forskel på deres område. Bogen opfordrer til at turde springe ud i livet og forfølge sine drømme.

Bogen kan sammenlignes med Godnathistorier for rebelske piger, der også fokuserer på stærke kvindelige pionerer, dog på verdensplan.


litteratursiden.dk

d. 22. jan. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 22. jan. 2020

En hyldest til forskellige danske superkvinder, der hver især har gjort noget ekstraordinært indenfor deres felt. Bogen indeholder 107 historier om banebrydende gerninger, som her anerkendes og hyldes...