Bøger / faglitteratur / kogebøger

1080 opskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 6. nov. 2008

Klassisk spansk kogebog, der i over 30 år har været Kogebogen i Spanien. Simone Ortega skrev bogen i 1972 og hun og datteren Inés har løbende revideret opskrifterne, så de er tidssvarende. Den omfattende kogebog er tung og uhåndterlig, men et imponerende værk. Den er fremragende illustreret med stemningsfulde, farverige oliekridttegninger af den spanske illustrator Javier Mariscal. Kogebogen minder om Sølvskeen, der handler om det italienske køkken, i omfang og opbygning.

Forfatteren er kendt i Spanien for sit kendskab til traditionel spansk madlavning, og 1080 opskrifter har i Spanien samme status som vores Frøken Jensens kogebog. De mange opskrifter har hvert sit nummer, og der er et fyldigt register. Bogen er nem at finde rundt i med en logisk inddeling i afsnit, der indledes med korte praktiske oplysninger. Dertil kommer opskrifter samlet i menuer af spanske køkkenchefer. Maden passer godt til danske madvaner, den er solid uden at være tung og smagfuld uden at være stærkt krydret. Jeg nåede at afprøve en forret, en grønsagsret og kødret, og bogens kvalitet blev hver gang bekræftet. Disse opskrifter er virkeligt gennemarbejdede.

Det ægte spanske køkken og Det spanske køkken giver opskrifter på traditionel spansk mad, mens Rosas spanske køkken også har nye variationer.

"Madbibelen", som der står på forsiden, over det traditionelle spanske køkken er en uovertruffen samling af gode opskrifter. Den danske udgave vil også blive en succes.