Bøger / faglitteratur / øvelser

12 minutter til succes : mediter dig lykkeligere, klogere og mere rolig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 30. sep. 2011

Bogen handler om meditation og er især for nybegyndere i meditationspraksis. Den er dog også til alle dem, der ønsker mere nærvær, følelse af indre ro og ikke mindst mere glæde.

Bogen inviterer læseren til at meditere 12 minutter om dagen, og derved investere effektivt i glæde og nærvær. I løbet af to måneder med daglig meditation vil hjernen ændre sig. Stress, angst og depression vil langsomt forsvinde. Sammen med Troels W. Kjær, overlæge på Rigshospitalet på Neurofysiologisk Afdeling er gennemført et pilotprojekt om effekten af meditation, der belyser at 12 minutters daglig praksis reducerer niveauet af stress i krop og sind. Vi producerer flere hormoner, det skaber følelsen af velvære og lykke m.m. Forfatteren beskriver både hvordan meditation påvirker hjernen, og hvordan man kan komme i gang med den praktiske meditation. Han beskriver også hvordan, hvornår og hvor man skal starte sin praksis. Han introducerer fire enkle meditationer med kropsscanning, mantra, meditation på kærlighed og på positivitet.

Der er jo efterhånden skrevet mange bøger om meditation. En lille fin bog, der minder lidt om den, er Pausebogen, 2011 eller Mindfulness : manual til træning i bevidst nærvær, 2011.

En bog der belyser at meditation virker og med gode vejledninger til meditationspraksis. Den er skrevet i et godt lettilgængeligt sprog, og overskueligt opbygget. Den vil egne sig godt til nybegynderen.