Bøger / faglitteratur til børn / talemåder

130 talemåder


Beskrivelse


130 talemåder med en sides tekst og en side med illustration af talemåden. Under talemåden er der en tilhørende forklaring og til de fleste også en lille historie om, hvor talemåden stammer fra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2018

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 11. juli 2018

Ny samling af 130 talemåder fortalt for børn, der kan læses fra ca. 9 år. Kan også anvendes af tosprogede børn og voksne.

Bogen indeholder 130 talemåder, der hver har et dobbelt opslag med en sides tekst og en side med illustration af talemåden. Under talemåden er der en tilhørende forklaring og til de fleste også en lille historie om, hvor talemåden stammer fra. På billedsiden er der hele vejen igennem bogen brugt en klovne-figur, der demonstrerer talemåden fx "Han vander høns" og her står klovnen med en vandkande og vander et par høns. Forfatter har tidligere skrevet to børnebøger Sagaen om MomLue, en vikingesaga for børn fra 12 år og Lue første del i en ny vikingesaga-serie for børn fra 11 årBogen indeholder 130 talemåder, der hver har et dobbelt opslag med en sides tekst og en side med illustration af talemåden. Under talemåden er der en tilhørende forklaring og til de fleste også en lille historie om, hvor talemåden stammer fra. På billedsiden er der hele vejen igennem bogen brugt en klovne-figur, der demonstrerer talemåden fx "Han vander høns" og her står klovnen med en vandkande og vander et par høns. Forfatter har tidligere skrevet to børnebøger Sagaen om Mom, en vikingesaga for børn fra 12 år og første del i en ny vikingesaga-serie for børn fra 11 år.

Udmærket samling, hvis man vil kende mange talemåder og er man til klovne, er det også fine illustrationer. Men det bliver en lidt stor og uoverskuelig samling uden emneopdeling, register eller anden form for overblik og med den samme figur i samme farver hele vejen igennem, bliver der en lidt kedelig ensartethed, selvom klovnen laver noget forskelligt.

Der findes også Skeletter i skabet og 73 andre talemåder forklaret for børnSå er den ged barberet, der er lidt mere overskuelige og brugervenlig da den har en indholdsfortegnelse eller Så er den ged barberet med indholdsfortegnelse og forslag til, hvordan man leger videre med sprogetDer findes også Skeletter i skabet og 73 andre talemåder forklaret for børn, der er lidt mere overskuelige og brugervenlig da den har en indholdsfortegnelse eller med indholdsfortegnelse og forslag til, hvordan man leger videre med sproget.