Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

150 nordiske strikkemønstre : smukke mønstre med strikkeprøver i naturlig størrelse, diagrammer og farvevariationer


Beskrivelse


150 strikkemønstre, inspireret af den nordiske tradition. Indeholder afsnit om strikketeknikker, garntyper, udstyr, traditionel strik, og om hvordan man designer sit eget strik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2014

af

af

Camilla Sejerøe

d. 23. sep. 2014

"150 nordiske strikkemønstre" opfordrer erfarne strikkere til selv at kaste sig over design af strik. Her er alle muligheder for selv at komponerer årets trøje!.

Bogen indeholder 150 strikkemønstre, inspireret af den nordiske tradition. Alle mønstre er vist i naturlig størrelse med farvefotos. Forrest er der præsentation af strikketeknikker, garntyper, udstyr og andre praktiske oplysninger. Desuden et lille afsnit om traditionel strik, og om hvordan man designer sit eget strik. Bagerst register og forslag til videre læsning. Forfatteren er amerikaner, og bogen er oversat fra engelsk.

Meget fin lille bog, med masser af inspiration. Jeg synes godt, man kan se på mønstrene, at der er tale om en amerikaners opfattelse af nordisk strik, men de fleste af de klassiske mønstre er der, og mange af de andre er sjove. Bogen er lille og i kvadratisk form. Den er udpræget en brugsbog, og ikke en coffee-table-book.

I år kom den meget smukke Islandsk strikStrikkerens mønsterbog, som havde nogen af de samme mønstre, og som også havde deciderede opskrifter. Desuden udkom Strikkerens mønsterbog der ligner meget, samme form og samme type forside, i 2013I år kom den meget smukke Islandsk strik, som havde nogen af de samme mønstre, og som også havde deciderede opskrifter. Desuden udkom der ligner meget, samme form og samme type forside, i 2013.