Bøger / faglitteratur / opskrifter

150 strikkede & hæklede motiver : alt andet end firkanter til tøj, tilbehør og tæpper


Beskrivelse


Hækle- og strikkebog med 150 mindre motiver, der kan samles til større ting. Med opskrifter og diagrammer på bl.a. cirkler, ruder, sekskanter, ottekanter, snefnug, hjerter, blomster og blade, samt forbindelsesmotiver til at koble motiverne sammen til et større hele.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2016

af

af

Frederik Nielsen

d. 7. sep. 2016

Hækle- og strikkebog med 150 mindre figurer, der kan samles til større ting. Til dem, der ønsker ny inspiration til hæklede og strikkede grundfigurer til brug i egne designs.

Forfatteren underviser i og har designet strik og hækling i over 20 år. Bogen indeholder opskrifter og diagrammer på cirkler, ruder, trekanter, firkanter, femkanter, sekskanter, ottekanter, snefnug, hjerter, blomster, stjerner, muslinger og blade, samt forbindelsesmotiver til at koble figurerne sammen til et større hele. Der er teknikker til at skabe sine egne færdige produkter med farve- og garnvalg, garnforbrug, design og sammensætning af de forskellige figurer. Bogen har fem større projekter, der bygger på figurerne. Ved hver opskrift er angivet sværhedsgrader i tre niveauer.

Bogen er for let øvede og rutinerede, da den forudsætter kendskab til masker og mønsterlæsning. Typografien er temmelig lille. Det er fint at få så mange bud på de simple former, og indenfor de enkelte former er der meget forskel i figurernes endelige udtryk. Nogle fremstår lette og luftige, andre tætte og varme, og det lægger op til stor variation i egne designs, når man arbejder videre med figurerne.

75 hæklede motiver75 strikkede blomster er kun for hæklere, men indeholder mange af de samme former. 75 strikkede blomster er derimod kun for strikkere og kun med blomster, men også med bud på hvordan de enkelte former og figurer sammensættes75 hæklede motiver er kun for hæklere, men indeholder mange af de samme former. er derimod kun for strikkere og kun med blomster, men også med bud på hvordan de enkelte former og figurer sammensættes.