Bøger / skønlitteratur / roman

1533 : et drab og en rejse


Beskrivelse


I 1533 slår en gruppe bønder herremandens foged ihjel, da de pågreb ham i at fælde træer i deres skov. De flygter til København med dokumenter der er afgørende for ikke bare deres skæbne, men også deres område og deres familier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2018

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 21. aug. 2018

I 1533 slog en gruppe bønder herremandens foged ihjel i kampen for retfærdighed og mod overmagten. For dem der holder af romaner med historisk og virkelighedsbaseret udgangspunkt.

Det er den sene middelalder, året er 1533. Vi møder de to bønder Henning Steffensen og Hans Olsen, der er på vej fra Lolland til København. En rejse eller en flugt. De har sammen med en gruppe andre bønder slået herremandens foged ihjel, da de pågreb ham i at fælde træer i deres skov. Rejsen eller flugten er bydende nødvendig for dem, da de medbringer dokumenter der er afgørende for ikke bare deres skæbne, men også deres område og deres familier. Forfatteren har tidligere udgivet digt- og kortprosasamlinger og arbejdet med historisk fiktion.

En fin lille roman, med udgangspunkt i et stykke af danmarkshistorien. Historien er spændende og godt fortalt. Sprogligt er det ikke den letteste roman, men når man har læst et stykke går det nemmere, og sproget er flot og meget lyrisk. Meget autentisk, og selvom det er en roman virker den indimellem dokumentarisk, med god effekt.

En anden roman der også har udgangspunkt i den danske middelalder er Prins Buris.


Kristeligt dagblad

d. 25. sep. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 25. sep. 2018