Bøger / faglitteratur

16 tanker om barndom : fra Rousseau til Broström


Beskrivelse


16 leksikale artikler om vigtige personer inden for pædagogikken, med gennemgang af hovedpunkter i teori, praksis og betydning. Startende med Rousseau og sluttende med Howard Gardner og Stig Broström.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 20. aug. 2009

Bogen er for pædagogstuderende på et begynderplan eller pædagogikinteresserede forældre. Den er på introducerende niveau, men kan muligvis også bruges til at genopfriske hukommelsen.

Forfatteren har redigeret lignende antologier og skriver i pædagogiske fagblade. Bogen er en antologi med 16 leksikale artikler om vigtige personer inden for pædagogikken. Startende med Rousseau og sluttende med Howard Gardner og Stig Broström. Hver artikel har et helsides portrætbillede i sort/hvid eller farve med kort biografi. Teksten er på 2-4 sider og gennemgår hovedpunkter i teori, praksis og betydning internationalt såvel som nationalt. Tre danske fremtrædende personer er med. Sprogligt lettilgængelig og formentlig forståelig langt ud over den egentlige målgruppe.

En samlet fremstilling af pædagogikkens ca. tohundredårige historie mangler stadig. Denne må nærmest betragtes som en opsummering af hovedteoretikerne.

Hurtig genopfrisker eller introduktion til hovedpointer hos nogle fremtrædende personer inden for pædagogikken.