Bøger / faglitteratur til børn

1807 - København i flammer


Beskrivelse


Redegørelse for de storpolitiske forhold der førte til englændernes angreb på København i 1807, samt en beskrivelse af byens bombardement i samtidige illustrationer og øjenvidneberetninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans Michelsen

2007

Det engelske bombardement af København i 1807 var verdenshistoriens første civilbombardement. I denne bog får læseren baggrundshistorien bl.a. skildret af øjenvidner. Den henvender sig til alle historisk interesserede og den kan læses fra folkeskolens ældste klasser.

For 200 år siden oplevede København et regulært terrorbombardement rettet mod civilbefolkningen, da englænderne gennem tre dage uophørligt kastede bomber mod København. Ved samme lejlighed stjal de den danske flåde. Denne begivenhed mindes med bogen, der gennemgår baggrunden for begivenheden og skildrer dramaet bl.a. ved udnyttelse af samtidige kilder. Bogen er skrevet i et meget letløbende og letlæseligt sprog. Forfatteren har tidligere skrevet flere bøger om Københavns historie.

I forhold til første udgave 1807 - en by i flammer, 1982 er denne udvidet og gennemskrevet ligesom alle illustrationer nu er i farver og litteraturlisten er ajourført.

Dette er en fin introduktion til og oversigt over de forfærdelige begivenheder under bombardementet. Det lykkes at levere en fin populariseret beretning om begivenhederne. Den letlæste tekst og citaterne fra øjenvidnerne og de mange farveillustrationer fungerer fint som baggrundsmateriale.


Personalhistorisk tidsskrift

2007, nr. 2

af

af

Susanne Krogh Jensen

2007, nr. 2