Bøger / faglitteratur til børn

1950'erne


Beskrivelse


Beskrivelse af 18 internationale begivenheder som McCarthys heksejagt, Koreakrigen og EFs grundlæggelse. Desuden kulturelle milepæle som Barbie og McDonalds samt emner indenfor forskning og opdagelsesrejser. Derudover tre danske emner: Galathea, Grauballemanden og LEGO-klodsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. dec. 2008

af

af

Karsten Boll

d. 29. dec. 2008

Børn fra 12 år vil kunne danne sig en kalejdoskopisk oversigt over 10-året som baggrundsoplysninger i forbindelse med fx litterær læsning, hvor handlingen finder sted i 1950'erne.

Bogen beskriver 18 store internationale begivenheder og 3 danske begivenheder - alle på et opslag, hvor der ud over brødteksten er velvalgte illustrationer, faktabokse med billedtekster og forslag til yderligere information (fortrinsvis forlagets egne titler), øjenvidneudsagn eller pointering af specifikke informationer. Emnerne spænder over politiske temaer som McCarthys heksejagt, Korea-krigen, opstanden i Ungarn, EFs grundlæggelse og Rosa Parks kamp mod apartheid i USA. Desuden er der kulturelle milepæle som fx James Dean, Barbie og McDonalds. Ligeledes beskrives emner indenfor forskning og opdagelsesrejser - den første organtransplantation, rumforskning og Mount Everest. De danske emner er Galathea II, Grauballe-manden og LEGO-klodsen. Teksten er komprimeret men velskrevet og giver lyst til at læse videre om de enkelte emner. Indholdsfortegnelse og bagest stikordsregister, navne- og ordliste.

Der er mange titler om årtiets specifikke emner, men ingen i samme oversigtsmæssige udgave som denne.

Udmærket appetitvækker til den første orientering i årtiets store begivenheder.Informationer og udgaver