Bøger / skønlitteratur / roman

1968


Beskrivelse


Som nyuddannet jurist med politisk engagement har Eric Letang i 1968 travlt med at passe sit job som advokatfuldmægtig i Stockholm og diskutere Vietnamkrigen. Tidens strømninger synes dog ikke at påvirke resten af hans familie synderligt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 18. okt. 2017

Syvende del af den populære og ambitiøse serie "Det store århundrede." Den henvender sig bredt til Jan Guillous trofaste læsere og til læsere af historiske romaner. Nye læsere går glip af for meget, hvis de begynder her.

Vi er i Stockholm i 1968, hvor den nyuddannede jurist og venstreradikale Eric Letang, tredje generation i den agtværdige familie Lauritzen, på den ene side protesterer mod Vietnamkrigen og på den anden får ansættelse som advokatfuldmægtig hos en celeber advokat. Han bliver sendt til Tyskland i embeds medfør, hvor han forelsker sig i en tysk anklager. Sammen oplever de foråret i Prag, men må modstræbende rejse hver til sit. Tilbage i Stockholm fortsætter Eric sit politiske engagement, men tidens strømninger synes ikke at påvirke resten af familien Lauritzen synderligt.

Som altid er Jan Guillou en velskrivende og underholdende fortæller. Blandingen af historieskrivning og familieroman fungerer stor set udmærket; dog er der lange, docerende passager, og persontegningen er overvejende sort og hvid. Det er ikke det stærkeste bind i serien, men mindre kan også gøre det, og en virkningsfuld og ildevarslende afslutning lover godt for næste bind.

Det er oplagt at sammenligne med de øvrige bind i denne serie og med Gunnar Staalesens "Bergen-trilogien." I begge tilfælde får man en underholdende og velfungerende kombination af lange linjer og familieroman.


litteratursiden.dk

d. 27. nov. 2017

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 27. nov. 2017

Familiehistorien er den mest interessante, den politiske fortælling skæres for tykt ud i pap i beretningen om det skelsættende årti. ’1968’ er det syvende bind af Jan Guillous romanserie ‘Det store å...


Jyllands-posten

d. 12. nov. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. nov. 2017


Politiken

d. 13. okt. 2017

af

af

Søren Vinterberg

d. 13. okt. 2017