Bøger / faglitteratur til børn

1990'erne


Beskrivelse


Beskrivelse af 18 internationale begivenheder som Iraks invasion af Kuwait, Sovjetunionens opløsning, internettet, kloningen af fåret Dolly. Derudover danske emner. F.eks.: Danmarks EM i fodbold samt urolighederne på Nørrebro 18. maj 1993.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2009

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 18. aug. 2009

Bog i serien Et årti i ord og billeder, der udvælger og skildrer centrale begivenheder og efterhånden dækker sidste halvdel af forrige århundrede. For børn og unge fra ca. 13 år, der er interesserede i samfundsforhold og nyere historie.

1990'erne er dækket af 21 opslag, heraf tre om danske, væsentlige begivenheder, fx rumteleskopet Hubble, Iraks invasion i Kuwait, internettets fødsel, Sovjetunionens død, Rwanda, Mandela, terror, Ebola, Srebrenica, Pokémon, Dolly, Hongkong, Kyoto, Columbine High School, EM i fodbold. Alle velkendte og centrale navne og begivenheder med tilknytning til årtiet og bærere af gode - indimellem groteske og skrækindjagende - historier. Hvert opslag er inddelt i enspaltet, beskrivende tekst, 1-2 fotos, samtidig aviskommentar og uddybende læsning. I øverste venstre hjørne konkret, forstørret datoangivelse på begivenheden. Bagest i bogen tiårets vigtige personligheder, ordliste på tidstypiske ord og stikordsregister.

Der findes andre bøger om årtiet, men denne serie formår at lægge sig klogt mellem de overfladiske og de mere omfattende og fremstår derfor som et yderst relevant supplement til den bestående samling.

Bogen giver et udmærket, rimeligt dækkende overblik over væsentlige begivenheder i 1990'erne. Fremstår moderne, relevant og vedkommende i tekst og layout for historie- og samfundsinteresserede børn og unge fra 13 år.Informationer og udgaver