Bøger / faglitteratur til børn

2. verdenskrig


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 20. mar. 2020

Fra 1939 til 1945 var verden i krig. Krigen blev startet af Adolf Hitler. Han ville gøre Tyskland til et stort og rigt land. Derfor gik den tyske hær til angreb på mange lande - og også Danmark blev besat. Læs mere om 2. verdenskrig i denne bog. For 8-11 år.

Der indledes med en kort beskrivelse af, hvordan Danmark blev besat af tyskerne. Dernæst lidt om Hitler for at forstå, hvad han ville med krigen. Tyskland besatte Polen og det førte til 2. verdenskrigs begyndelse. Der vises et kort over de lande, der var besat af Nazi-tyskland. Dernæst beskrives livet under krigen og hvad man skulle passe på. Jagten på jøder og modstandskamp indgår også. Krigens vendepunkt, D-dag mv., samt befrielsen slutter bogen. Der er indholdsfortegnelse og stikordsregister samt henvisning til anden litteratur, museer og websider. Lix er 20.

Bogen giver sammen med de mange fotos en fin indføring i 2. verdenskrig, og lægger samtidig op til yderligere læsning.

I 2. verdens-krig i DanmarkAnne Frank2. verdenskrig og Anne Frank kan man få nedslag om livet under 2. verdenskrig og for de lidt ældre er der 2. verdenskrigI 2. verdens-krig i Danmark og kan man få nedslag om livet under 2. verdenskrig og for de lidt ældre er der 2. verdenskrigI 2. verdens-krig i Danmark og Anne Frank kan man få nedslag om livet under og for de lidt ældre er der .


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 4 (2020)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 73, nr. 4 (2020)