Bøger / faglitteratur / kogebøger

200 pastaretter


Beskrivelse


200 pastaopskrifter til enhver lejlighed fra klassikere som spaghetti bolognese og lasagne til raffinerede retter som sort pasta med havtaske og garganelli med rød mulle og parmaskinke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2009

af

af

Kirsten Marie Hansen

d. 19. jan. 2009

Til alle, som holder af det italienske køkken eller blot sætter pris på bekvem, hurtigt tilberedt pastamad, kommer her intet mindre end 200 bud på lækre retter med pasta for såvel begyndere som mere øvede.

I bogens indledning forklares forskelligt om pasta, bl.a. lidt om de mange pastatyper og om hvordan man selv kan lave pasta. Der er en oversigt over fordelagtige hjælpemidler i køkkenet og ideer til basisingredienser, man vil kunne bruge til mange af retterne. Opskriftsdelen er inddelt i kapitlerne: Supper og salater, Kød og fjerkræ, Fisk og skalddyr, Vegetarisk samt Hjemmelavet. For hver opskrift er der på modstående side et lækkert foto af den pågældende ret. Forfatteren har mig bekendt ikke udgivet andre bøger på dansk.

Der udkommer ikke sjældent nye kogebøger med pastaretter. Blandt udgivelserne i 2008 kan nævnes Den store pastakogebog af Hilaire Walden, Jody Vassallos Pasta på den nemme måde, og ikke mindst Lene Hanssons pasta og andre vegetariske retter.

Det er en fin lille kogebog i et mindre format end sædvanligt (ca. 17x14cm), som gør den nem at bringe med sig, hvis man har brug for det. Som nævnt ovenfor udkommer der en del om emnet, denne er som mange andre oversat fra engelsk. Et plus ved denne udgivelse er dog, at stort set alle opskrifterne har variationsforslag dvs. en alternativ udgave af retten tilsat andre ingredienser.