Bøger / skønlitteratur til børn / roman

2100 - tusmørke


Beskrivelse


Det er svært at finde føde i en tid, hvor solens lys langsomt bliver svagere. Unge Kez er på sin første jagt for skaffe føde til klanen. Med sig har han klanens leder Sol, men skoven er fuld af farer, ikke mindst krapyl - de umenneskelige væsner, der æder alt levende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2017

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 14. feb. 2017

Misvækst og solens lys, der bliver svagere år for år, gør det stadigt hårdere at finde føde og overleve. 3. bind i science fiction-serien "2100" for 9-11-årige.

Unge Kez er sammen med Sol, der er klanens leder, taget på sin første jagttur for at skaffe føde til deres sultende klanmedlemmer. De jager vildsvin, men det barbariske krapyl, der æder alt levende, lurer i skoven. Sol belærer Kez om krapyl, der er umenneskelige væsner uden tale og intellekt, og som æder deres egne, hvis de er sultne nok. Kez stiller imidlertid spørgsmål ved Sols opfattelse: Måske kan krapyl blive som mennesker igen? Bogen har fast omslag, lix 19 og sort/hvide illustrationer.

Handlingen er enkel - en ung dreng på sin første jagt sammen med klanens ældste - men den er spændende og giver med store spørgsmål som "hvad vil det sige at være menneske?" og sin åbne slutning også læseren noget at tænke over. Teksten er skrevet med en del korte sætninger og mange hovedsætninger, som gør den let at læse. Samtidig er sproget så beskrivende, at det ikke bliver fladt og kedeligt. Illustrationerne giver læseren billeder på det mystiske fremtidsunivers, som bogen foregår i. Den kan læses uafhængigt af de øvrige i serien.

Andre fremtidsfortællinger er fx Lise Bidstrups serie "Future City" - se 1. del RuinbyenDet forbudte land eller Kasper Hoffs "Zonen" - se 1. del Det forbudte land. Begge er fortløbende serier, der bør læses i rækkefølgeAndre fremtidsfortællinger er fx Lise Bidstrups serie "Future City" - se 1. del Ruinbyen eller Kasper Hoffs "Zonen" - se 1. del . Begge er fortløbende serier, der bør læses i rækkefølge.