Musik / soul

25


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2015

af

af

Thomas Tiedje

d. 27. nov. 2015

Adele er ofte blevet nævnt i samme vendinger som Amy Winehouse og Leona Lewis, i hvert fald når det kommer til stemmepragt og frasering. Stemmen er stadig imponerende hos den britiske sangerinde, der solgte over 30 mill. eksemplarer af sit forrige album, og hvis nye album er godt på vej i samme retning [og NB: ikke kan streames]. Men "25" er et overraskende konformt album. De svenske pop-magikere Max Martin og Shellback har også en stor finger med i spillet her, men det bliver ved de sikre, klaverbårne pop-hits, der lægger sig et sted i mellem den britiske nu-soul, Leona Lewis og Florence Welch.


Politiken

d. 20. nov. 2015

af

af

Lucia Odoom

d. 20. nov. 2015

"Selv om dette album er flot og klassisk skåret, er der ikke de store overraskelser. Der er ingen sange, der kradser i tapetet eller går på druk for at overdøve hjertesorgerne. Der er et tomrum efter sange, der ligesom "Rolling In The Deep" fra hendes forrige album "1" har den der fornemmelse af, at der er fare på færde. "25" giver los for balladerne, og de er heldigvis gode og velkomponerede ... Det her er et meget modent album, det er helt sikkert perfekt at stå med hårbørsten og skråle foran spejlet til. Men det kunne godt tåle færre kærlighedsklicheer og lidt mere direkte ungdommelig realtalk".


Jyllands-posten

d. 20. nov. 2015

af

af

Peter Schollert

d. 20. nov. 2015

"Adele viser (...) stor klasse som sanger. Men selv om hun benytter sig af mange producere, er der for få overrumplende numre".


Berlingske tidende

d. 21. nov. 2015

af

af

Michael Charles Gaunt

d. 21. nov. 2015

"Adele cementerer sin position som tidens stærkeste balladesanger ... Et fejende flot popalbum, der tør tage de store følelser seriøst og formidler dem uden at forfalde til nemme eller billige løsninger".


Weekendavisen

d. 20. nov. 2015

af

af

Rasmus Junge

d. 20. nov. 2015

"Adele er tidens største popstjerne ... "25" understreger, hvorfor hendes tidløse popsange har universel appel ... Hos Adele kan kærligheden være smuk, harmonisk, dramatisk, smertefuld og uforløst. Selv om hun tydeligt adresserer sin hengivenhed til sin partner på den fine, nedbarberede klaverballade "Remedy", så har alder, erfaring og afsked med de hormonforstyrrede start-20re ikke fjernet hendes grundlæggende tvivl og usikkerhed, og denne personlige erfaring bliver kommunikeret krystalklart. Derfor er 25 en af årets vigtigste popudgivelser".


Information

d. 20. nov. 2015

af

af

Ralf Christensen

d. 20. nov. 2015

"Den soul, der gjorde Adele til superstjerne for fire år siden, er intakt på albummet, ja, faktisk endnu mere rent formuleret, endda ofte med en forøget monumental tyngde - imens den EDM og de potente elektroniske produktioner, der er tidens mønt, ikke kommer til orde ... på trods af at albummets 11 sange er produceret af otte forskellige producere eller producerteams, så bevarer 25 en altmodisch homogenitet i udtrykket. Det skyldes naturligvis ikke mindst vokalen, der stadig er en majestætisk tilstedeværelse. En let hæs stemme og sanger, der aldrig mister grebet om sangenes følelsespotentiale ... Rent stilistisk er der desværre lidt for meget førsteperson, ental, udråbstegn over flere sange på 25. Lige så homogent albummet er produktionsmæssigt, lige så meget arter det sig som en slingrevals rent kvalitativt".