Bøger / skønlitteratur til børn / roman

2


Beskrivelse


Krimi. Nicklas finder sin 18-årige kæreste, Theis, myrdet. Aya forelsker sig i Silas, der har handlet med stoffer, Kit har svært ved at knytte sig til sin kæreste Rie. Hvem har myrdet Theis og hvorfor er kærligheden så svær for dem alle?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2011

af

af

Else Lerche

d. 1. juni 2011

En spændingsfyldt ungdomsroman, hvor det spændingsfyldte mere opleves i personernes relationer til hinanden, end i det mord, der indleder bogen. Den er til de 13-16-årige, og de vil sandsynligvis anbefale den til hinanden.

Forfatteren debuterede i 2010 med Stilleleg. Som den, drejer denne sig om unges liv. Den indledes med et bestialsk mord på den 18-årige Theis, der var kæreste med den lidt ældre Nicklas. Vægten er ikke lagt på opklaringen af mordet, men på relationerne mellem de unge. Aya forelsker sig i Silas, en skinhead-lignende fyr, der har handlet med narko og ladt en ven afsone for sig, det lesbiske par Kit og Rie, hvor Kit har svært ved at binde sig, Nicklas og Theis' forhold og Ayas familieforhold. Overraskende viser alle sig at have relationer til hinanden og den fatale og åndeløst spændende slutning skal ikke røbes her. Sproget er flydende og ungt og er med til at give personerne liv og troværdighed. At der hele tiden skiftes fokus fra person til person og at noget lades ubesvaret er med til at øge spændingen. Fotoforsiden er et portræt af Aya, det og bagsideteksten giver lyst til at læse bogen.

Læsere af Stilleleg og serien Genstart vil også synes om denne titel.

Handlingen har en stadig stigende spændingskurve og har personer, der fascinerer. At den opleves i nutids glimt med få flashbacks gør, at læseren ikke får en dyb forståelse af personerne, men inden for bogens og genrens rammer fungerer det flot og giver et billede af den svære kærlighed.