Bøger / faglitteratur / øvelser

3 gode ting : du ser det, du ser efter


Beskrivelse


Om tre gode ting, der er en simpel vane, hvor man hver dag noterer sig det, der var godt i løbet af dagen. Om at skærpe blikket for alt det, der er værd at bygge på, og som gør livet værd at leve.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 28. okt. 2019

Om at se det positive i sit liv og notere sig det. Selvhjælpsbog til dem, der vil opøve positiv tænkning i hverdagen.

De fleste mennesker bruger meget energi på det der går galt, og for lidt energi på det der går godt, siger Mikael Kamper i denne bog, som handler om at skrue op for taknemmeligheden ved at notere sig tre gode ting hver dag, en central metode i positiv psykologi. Han anbefaler blandt andet en øvelse af psykologen John Gottman i at påskønne 3 gode ting i parforholdet og på jobbet, og giver eksempler på takkebreve til personer, der betyder meget for en. Mikael Kamper er nyhedsvært på TV2 og uddannet i positiv psykologi i USA. Hans "3 gode ting"-videoer kan ses på nettet: https://kamber.dk/3-gode-ting/.

En personlig, letlæst og inspirerende bog med enkle øvelser i at opøve positiv tænkning og hverdagsglæde. Bogen henviser til forsøg og forskning i positiv psykologi, og tager et nuanceret opgør med Svend Brinkmanns "Det positives tyranni" i hans "anti-selvhjælpsbog" Stå fast.

Mikael Kamper har udgivet Vi er bedst, når vi er gladeStærkereTaknemmelighedens gave om trivsel på jobbet, og er medforfatter til Stærkere med værktøjer og metoder til at dyrke styrker og håndtere svagheder i det private liv og på arbejdspladsen. Taknemmelighedens gave er en personlig beretning om at lægge vægt på positive tildragelser og gøre dem til det centrale i sit livMikael Kamper har udgivet Vi er bedst, når vi er glade om trivsel på jobbet, og er medforfatter til med værktøjer og metoder til at dyrke styrker og håndtere svagheder i det private liv og på arbejdspladsen. Taknemmelighedens gave er en personlig beretning om at lægge vægt på positive tildragelser og gøre dem til det centrale i sit livMikael Kamper har udgivet Vi er bedst, når vi er glade om trivsel på jobbet, og er medforfatter til Stærkere med værktøjer og metoder til at dyrke styrker og håndtere svagheder i det private liv og på arbejdspladsen. er en personlig beretning om at lægge vægt på positive tildragelser og gøre dem til det centrale i sit liv.


Berlingske tidende

d. 11. nov. 2019

af

af

Rune Selsing (f. 1982)

d. 11. nov. 2019