Bøger / faglitteratur / kogebøger

365 retter til børnefamilien


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2014

af

af

Kirsten Emdal

d. 16. jan. 2014

En kogebog for børnefamilier og personer, som tilbereder mad til børn i dagpleje/institutioner - og som trænger til ny inspiration.

Forfatteren arbejder som stylist indenfor mode, børneaktiviteter, mad og indretning, og hun har sin egen blog indenfor disse områder. Desuden har hun udgivet bøger om disse emner, bl.a. Fødselsdagsbogen, 2010, hvori der også er en del madopskrifter. If. forfatterens eget forord, så har hun ikke arbejdet ud fra særlige kostråd, men ud fra ideen om, at børn får en nysgerrighed og interesse for mad. Bogen er opdelt i forskellige afsnit fordelt bl.a. efter dagens hovedmåltider og årets fester. "Retter" skal forstås meget bredt, da der er opskrifter på konfekt, isterninger med forglemmigej, grillede skumfiduser og lign., og samtidig er der mange opskrifter, som findes mange andre steder (havregrød, risalamande). Forfatteren er ikke bange for at bruge krydderier i sine retter. Hun skriver i sit forord, at børn kan være med i køkkenet, men bogen lægger ikke umiddelbart op til det. Bogen er i et lækkert layout og med store lækre farvefotos.

Jeg vil helt klart foretrække Kirsten Alminds Børnenes livretter, 2010, hvor der er mere fokus på ernæring og egentlig mad. Desuden er Den rene barnemad (3. udg., 2008) fra Politiken også et godt alternativ.

En iderig bog i flot udstyr. Den er dog mest til brug ved børnefødselsdage og andre sjove indslag i årets løb, mere end den er til hjælp i dagligdagen for den travle børnefamilie.